Selgusid noorhobuste tšempionid takistussõidus

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval jõudis Ruilas lõpule Noorhobuste Tšempionaat takistussõidus, kus selgitati parimad 4-, 5- ja 6-aastased noored hobused takistussõidus. Võitjateks osutusid Harpocrates K, Quentina ja Wilander.

Esimesena sai tšempioni tiitliga võiduteki selga 4-aastaste hobuste parim. Esimeses osavõistluses, mille kõrgus oli 90 cm, tegid puhta sõidu 10 hobust 20st. Teises osavõistluses, kõrgusel 100 cm, läbisid raja vigadeta 6 hobust, tagades nii pääsu ümberhüpetele, mille kõrguseks oli 105 cm. Kõige kiirema ajaga  lõpetas Mihkel Kanguri kasvatatud ja omanduses olev Harpocrates K, kelle viis võidule Hanno Ellermann. Ellermann oli ka teise koha saavutanud Cahir N-i ratsanikuks (omanik Mihkel Kangur, kasvataja Kaasiku Talupidaja OÜ). Kolmanda ja viimase puhta soorituse tegi ümberhüpetel Must De Lison (kasvataja Haras De Lison Sarl, omanik Meelis Pihlak), kellega sõitis Pirer Ervald.

Parim 5-aastane hobune Quentina ja ratsanik Annika Veerpalu. Foto:
Parim 5-aastane hobune Quentina ja ratsanik Annika Veerpalu. Foto: Foto: Elari Aaboja

5-aastased hobused hüppasid I osavõistlusel 110 cm,  II osavõistlusel 115 cm ja ümberhüpetel 120 cm kõrguseid takistusi. Nulliga lõpetas esimesel päeval 12 hobust 25-st. II OV-l oli puhtaid sõite 7 ja kahe päeva tulemuste põhjal osales ümberhüpetel 5 hobust. Kaks esimest lõpetasid ühe sekundi sees, kus napilt kiirema sõidu tegi ja parima 5-aastase hobuse tiitli võitis Quentina (kasvataja ja omanik Anneli Väljan, ratsanik Annika Veerpalu). Teiseks tuli Navarro (kasvataja Eha Reimand, omanikud Paul Argus & Johann Zeiger, ratsanik Johann Zeiger). Kolmandana lõpetas Sir Versay (kasvataja G.J. Wilgenhof, omanik ERG Konsult OÜ, ratsanik Annabel Lõuke).

Parim 6-aastane hobune takistussõidus Wilander koos Hanno Ellermanniga autasu vastu võtmas. Foto:
Parim 6-aastane hobune takistussõidus Wilander koos Hanno Ellermanniga autasu vastu võtmas. Foto: Foto: Elari Aaboja

6-aastaste hobuste tšempion selgitati kõrgustel 120-125-130 cm ja kokku osasel selles võistlusklassis 19 hobust. Esimese ja teise osavõistluste tulemuste põhjal osales tšempionaadi ümberhüpetel 4 hobust, kellest kolm sõitsid Hanno Ellermanni juhtimisel, jagades ka kolm esikohta. Kõige kiirema tulemuse tegi Ellermann Wilanderiga (kasvataja Klaire Rannamets, omanik Peerer Viiard), teise tulemusega lõpetas  Freedom (omanik Andres Trei) ning kolmanda koha saavutas  Kontador V.D. Doorndonkhoeve C (kasvataja Bart Van Poucke, omanik Mihkel Kangur). Nende järel neljanda koha saavutas Gunnar Klettenbergi kasvatatud ja omanduses olev Sam, kellega ratsutas Kertu Klettenberg.

Avatud klassides saavutasid võidud Elizabeth Põder (SA Tallinna RK) ja Liberty D'estella (90 ja 100 cm), Getlin Laaniste (RK Ruila Tall) ja Siofor (110 cm), Siim Sinijärv (ESHKS) ja Event Horizon H (115 cm), Linda Randpere (RK Ruila Tall) ja Cash Free (120 cm) ning Paul Argus (Tondi RSK) ja Caesar (125 cm).

Koolisõidu Eesti parimad noorhobused selguvad samas kohas juba nädala pärast.

Kõik tulemused Ratsanetis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles