IAAF lubas teisi alaliite Vene sportlaste küsimuses aidata (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IAAFi president Sebastian Coe.
IAAFi president Sebastian Coe. Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/Scanpix

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) teatas, et on valmis teisi rahvusvahelisi alaliite nõustama, kui neil peaks tekkima küsimus, kuidas Venemaa sportlastega käituda.

Nimelt lükkas eile Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) vastutuse rahvusvaheliste alaliitude õlgadele ning just neile jääb viimane sõna, kas nad lubavad Venemaa sportlasi olümpiale võistlema või mitte.

IAAF teatas, kuna nemad olid esimene alaliit, kes sellise otsuse pidi vastu võtma, oskavad nad ehk ka teisi alaliite aidata. «Oleme valmis pakkuma oma abikätt rahvusvahelistele spordiliitudele, kes peavad sama protsessi läbima nagu meie pidime,» seisnes avalduses.

IAAFi president Sebastian Coe lisas, et alaliite ootab ees emotsionaalselt raske protsess. «Teame, kui raske see emotsionaalselt on. Meie oleme selle protsessi algatanud ning seega oleme valmis kõiki alaliite oma nõuannetega aitama.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles