Postimehe otsepilt: rahvusvaheline hoburakendite võistlus Olustveres

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva pärastlõunal jõudis Olustveres lõpule Eestis esmakordselt peetud rahvusvaheline rakendispordivõistlus, mille kaks võitu viis Poola Sebastian Bogacz ja ühe Soome Leena Vähä-Erkkila. Kodumaise Combi Cup`i etapivõit kuulus Pille-Riin Reinausile.

Olustvere rakendivõistluse põhiklassideks olid CAI2* tasemel peetavad hobuste ja ponide üherakendite ning hobuste paaride võistlused. Kolmepäevase rakendivõistluse viimasel päeval oli Olustveres kavas täpsussõit, kus eelmise kahe päeva liidrid suutsid oma positsioone säilitada. Hobuste üherakendites ühtegi puhast sooritust ei tehtud, ühe mahaaetud palli ehk kolme karistuspunktiga võttis alavõidu poolakas Sebastian Bogacz, kes hobusega Elger kindlustas endale ka üldvõidu. Koonustes lõpetas teise kohaga, samuti kolme karistuspunkti juures, lätlanna Dace Sture hobusega Solera. Lätlanna lõplik koht koondarvestuses oli viies. Teise tulemuse kokkuvõttes saavutas soomlanna Leena Kalalahti. Kahjuks langes Eve Haggi Vairiga neljandaks, kolmas koht kulus Bogaczile tema teise hobusega.

Ponide üherakenditest tuli päeva ainuke puhas sooritus. Täpsussõidu võitis selles kategoorias soomlanna Anne Friis poniga Friisin Paletti. Koonuste teise koha saavutasid Riina Rõa ja Grelli, kes olid kiireimad kolme karistuspunkti juures. Koondarvestuses olid Rõa ja Grelli kolmandad, mis ühtlasi oli Eesti ekipaažide kõrgeimaks kohaks. Võitis aga soomlanna Leena Vähä-Erkkila, kes mäletatavasti tegi supertulemuse koolisõidus, milleks 43.52 karistuspunkti. Teinegi koht läks koondarvestuses Soome, seda Hannu Kalalahtile.

Hobuste paarisrakendite arvestuses oli Sebastian Bogacz tervelt 70 karistuspunkti jagu parem leedulasest Sergeijus Feoktistovasest. Kaks paari paraku Olustveres oligi, kuna üks Leedu paar võistlusele ei saabunud ning Läti paar ei läbinud edukalt esmast hobuste ülevaatust.

Kolm päeva väldanud võistlusele pani Olustveres punkti rahvuslik kombineeritud maratonide sarja kolmas etapp, kus asus starti 25 ekipaaži, millest kaks olid paarid. Paarisrakenditel astusid üles Anu Matsoo ja Airi Reinvart. Mõlema groomiks oli tuntud hobuveterinaar Tiit Siiboja. Kui Combi Cup`i kaks esimest etappi oli võitnud Eve Haggi, siis Olustveres suutis tema võitude jada katkestada Pille-Riin Reinaus, kes tegi parima tulemuse poniga Radar. Reinausile kuulus ka kolmas koht poniga Aramis. Teisele positsioonile sõitis end aga Kati Raidma poniga Pin Rock`s Poppius, olles lisaks neljas poniga Palas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles