Täpsus ja maksimaalne kiirus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Soome ralli testikatsel.
Ott Tänak Soome ralli testikatsel. Foto: Timo Anis

Eesti parima rallimehe Ott Tänaku sõnul tuleb eile õhtul publikukatsega alanud Soome MM-rallil edukas olemiseks sõita piiripealse kiirusega, ent samas täpsemalt kui kolm nädalat tagasi peetud Poola kihutamisel. Toona lõpetas DMACKi värvides autoga kihutanud eestlane teadupärast teisena. 

«Soome ralli on palju nõudlikum kui Poola oma,» märkis Tänak võistluseelsel pressikonverentsil. «Ainukene samasugune asi on kiirus, kuid muu on erinev. Soome teed käivad üles ja alla ning siin on palju pimedaid kurve ja hüppeid. Sel aastal on umbes pool kiiruskatseid uued, seega on nende esimene läbimine märksa raskem. Kõik peaks hästi olema, kuid suurte kiiruste puhul ei saa kunagi kindel olla.»

Tänak lisas, et kiirel rajal ei teki tugevamatel väga suuri vahesid ning konkurentide edestamiseks tuleb sõita nii-öelda piiri peal. «Kõik peab toimima: tuleb leida õige rütm ja tunnetus,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles