Kas kõik või mitte midagi – seekord null (2)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Soome ralli viimasel võistluspäeval.
Ott Tänak Soome ralli viimasel võistluspäeval. Foto: Timo Anis

Ott Tänak, kes elas Soome MM-rallil üle ebaõiglaselt palju ebaõnne, otsustas saatusele rusikat näidata ning läks ralli viimase päeva nelja kiiruskatsega tegema seda, mida ta veel eelmisel õhtul nimetas ebareaalseks – sõita 28 kiiruskatsekilomeetriga tagasi 9,1-sekundiline kaotus Craig Breenile. Kõva ponnistus lõppes rajalt väljasõidu ja katkestamisega, ent rallimaailma peensusi tundvate inimeste sõnul pole põhjust talle midagi ette heita. Mees läks üritama stiilis, kas kõik või mitte midagi. Sellises olukorras eksimine pole suur ime.

Jyväskylä ümbruse teedel sõidetud rallil tuli Tänakul läbida karm kadalipp: purunenud amortisaator kukutas ta avapäeval teiselt kohalt kümnendaks, lõhkenud rehv röövis veel sekundeid, ent ikkagi õnnestus tal laupäeval kerkida neljandaks, kui rehvi purunemine paiskas ta tagasi 8. kohale. Ka sealt õnnestus tal ronida tagasi neljandaks.  

«Üritame kõvasti suruda ja anda endast parima, kuigi lühikesel rajal on see raske,» kõlas Tänaku selle võistluse viimane kommentaar ralliraadiole pärast pühapäevast esimest kiiruskatset. 6,8 km pikkuse kiiruskatsega võttis ta Breenilt tagasi 4,3 sekundit ning nende vahe oli vaid 4,8 sekundit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles