Ametlik: maailma üks paremaid jalgrattureid liitub Saksa klubiga

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Sagan
Peter Sagan Foto: JUAN MEDINA/REUTERS

Maanteeratta grupisõidu valitsev maailmameister Peter Sagan liitub vähemalt kolmeks aastaks Saksamaa klubiga Bora-Hansgrohe, kirjutas portaal Cyclingnews. Slovaki senine tööandja Tinkoff lõpetab selle hooajaga tegevuse.

Sagani ja Bora-Hansgrohe võimalikust lepingust on sahistatud juba mitu kuud, aga täna on esimene päev, millal meeskonnad ametlikult tuleva hooaja uusi nägusid tutvustada saavad.

«On suur au tuua meeskonda meie aja üks populaarsemaid jalgrattureid. Arvan, et Peteri usaldus näitab, et oleme viimaste aastatega suutnud rattamaailmas mainekaks tiimiks saada,» ütles Bora-Hansgrohe peamänedžer Ralph Denk klubi veebilehele.

Lisaks Saganile liituvad Tinkoffist Saksa tiimiga Maciej Bodnar, Michael Kolar, Erik Baška ja vend Juraj Sagan. Aasta lõpus tõuseb Bora-Hansgrohe suure tõenäosusega rattamaailma kõige kõrgemasse seltskonda ehk World Touri, seega saadakse osaleda kõikidel suurtel velotuuridel ja ühepäevasõitudel.

Väidetavalt on klubi sõlmimas lepinguid ka sakslasest eraldistardispetsi Tony Martini (seni Etixx-QuickStep) ja hiljuti teist korda Tour de France'i mägedekuningaks kroonitud poolaka Rafal Majkaga, kes sõidab praegu samuti Tinkoffis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles