Postimehe otsepilt: Takistussõiduvõistlus Kärdla Ratsupäevad

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval alanud Kärdla Ratsupäevad tähistasid tänavu 15. juubelit. Postimees tegi ülekande laupäevasest võistluspäevast, mis sisaldas ka sõuprogrammi. Võistluse kõrgeima sõidu võitis Paul Argus hobusel Banderas B.

Nii ratsutajate kui külastajate seas ülipopulaarsed Ratsupäevad tõid Hiiumaale kokku hulganisti rahvast. Kuna eelnevatel aastatel on võistluspäevad veninud päris pikaks, otsustati startide rohkuse tõttu teha sel aastal võistlus neljapäevasena ning võistlus kestis 4. kuni 7. augustini. Kohale tuli üle 240 hobuse ja ligi 200 ratsanikku, kes tegid kokku pea 1000 starti.

Võistluse Grand Prix Grand Prix kaksikvõidu võttis Paul Argus, kui oli parim hobusega Banderas B ning lõpetas teisena hobusega Cinta. 130cm kõrguste takistustega parkuuri ümberhüpetele pääses kümme võistluspaari alustanud 34st. Esimesena startinud Argus tegi Cintaga ette sellise aja, mida keegi enam ületada ei suutnudki. Andrus Kallaste suutis hobusega Ilsonne V Bareelhof sõita Arguse ajale lähedale, kuid mitte seda ületada. Viimasena startis Argus veel hobusega Banderas B, kellega suutis oma eelmist tulemust ületada ja nii saavutas kaksikvõidu, Kallaste oli kolmas. Auhinnatseremooniale pääsesid veel neljandana Riina Seder ja Kleopatra, viiendana Kaie Aamisepp ja Shadowstep ning kuuendana Helen Rätsep ja Calderon.

Kõik tulemused leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles