Tiidrek Nurme testis Colorado mäestikus olümpiaeelset vormi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme finiš 2016
Tiidrek Nurme finiš 2016 Foto: jooks.ee

Ameerika Ühendriikides Rio olümpiamängude maratonijooksuks valmistuv Tiidrek Nurme võitis eile Colorado mäestikus 10 km jooksu.

Võistlus nimega Colorado Springs Grand Prix of Running viidi läbi 1850 m – 1950 m kõrgusel merepinnast. Nurme võiduajaks fikseeriti 30.17. «Distantsi teise poole jooksin kiiremini. Minu treeningpartner Tanner Fruit lõpetas kolmandana. Hea konkurents püsis kuni 7 km vaheajapunktini, siis jooksin teistelt eest ära,» kirjeldas Nurme Jooksuportaalile.

Nurme hindas võistlust heaks etteasteks ja vajalikuks koormuseks enne Rio olümpiamängude maratoni. «Aeg pole samuti paha, arvestades, et merepinnal saab vähemalt minuti jagu kiiremini joosta,» arvas Nurme. Treeningute ja selle võistluse põhjal ütles ta, et vorm on hea. Nurme lahkub Coloradost Brasiiliasse homme, esmaspäeval. «Kohanen niiskema kliimaga Brasiilas ligi kolm nädalat.» Palavust jagus Nurme sõnul Colorados piisavalt, kohati näitas termomeeter 36 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles