Kuninga pikk võidupõud

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: FRANCISCO LEONG/AFP

Selles, et prantslane Sebastien Ogier on autoralli valitsev kuningas, ei kahtle ilmselt keegi – ta on kolme viimase aasta maailmameister ning juhib ülekaalukalt ka tänavust sarja –, kuid miski on teisiti kui varasematel aastatel. Juba kuus rallit järjest pole Ogier suutnud võitjana finišeerida. Kolmel eelmisel hooajal oli tema võitudeta seeria pikkus vaid kaks rallit.

Ralliringkondades on selle põhjendamiseks jõutud mitme teooriani – MM-sarja reeglid, mis ei soosi liidrit, Volkswageni vähenenud ülemvõim ning mehe enda muutumine alalhoidlikumaks. Omajagu tõtt on ilmselt igas väites.

Seejuures ei saa öelda, et Ogier oleks tänavu halvasti sõitnud. Monte Carlos ja Rootsis napsas ta võidu, Mehhikos ja Argentiinas lõpetas teisena, Portugalis ja Sardiinias kolmandana ning Poolas kuuendana. Tõeline ebaõnnestumine tabas teda vaid Soomes, kus prantslane sõitis rajalt välja, kaotas palju aega ja leppis lõpuks 24. kohaga. Ja kuigi tulemuste jada näitab selget langustrendi, juhib Ogier MM-sarja kokkuvõttes norralasest tiimikaaslase Andreas Mikkelseni ees 45 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles