Rio olümpiamängude ametlik veebileht: enne kui Eesti liitus Nõukogude Liiduga... (10)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio veebileht.
Rio veebileht. Foto: Kuvatõmmis

Kahe päeva pärast algavate Rio olümpiamängude ametlik veebileht tutvustab Eestit kui riiki, mis liitus Nõukogude Liiduga.

Eesti riigi tutvustuse alguses seisab: «Enne kui Eesti liitus Nõukogude Liiduga...». Tegelikult Nõukogude Liit okupeeris Eesti ja mingit vabatahtlikku ühinemist ei toimunud.

Foto: Kuvatõmmis

Vigu on veebilehel rohkem kui üks. Edasi kirjutatakse, et Eesti tegi debüüdi olümpiamängudel 1920. aastal Pariisis. Tegelikult toimusid 1920. aastal olümpiamängud Belgias Antwerpenis, kus Eesti sai esimest korda iseseisva riigina tõesti kolm medalit: Alfred Neuland kulla tõstmises, Alfred Schmid hõbeda samuti tõstmises ning Jüri Lossmann hõbeda maratonijooksus. Esimest korda võitis Eestist pärit Kreeka-Rooma maadleja Martin Klein hõbeda Tsaari-Venemaa võistkonnas 1912. aasta suveolümpiamängudelt, mis toimusid Stockholmis.

Kultuuriministeeriumi kommunikatsioonijuht Meelis Kompus ütles, et nägi viga veebilehel ka ise ja edastas informatsiooni täna hommikul Eesti Olümpiakomitee peasekretärile Siim Suklesele ja kommunikatsioonijuhile Aivo Normakule.

«Samuti andsin kodanikuna ise märku veebilehe haldajatele, et ajalookäsitlus on põhimõtteliselt vale,» märkis Kompus.

Eesti Olümpiakomitee kommunikatsioonijuht Aivo Normak kinnitas, et olümpiakomitee nägi täna teksti ja pöördus koheselt nii Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) kui ka kohalike korraldajate poole Rio de Janeiros, et tekst kiiremas korras parandataks.

Kella 20-ks õhtul oli viga parandatud ja see lauseosa veebist eemaldatud.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles