Postimehe otsepilt: Otepääl triatloni võit läks Saksamaale (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna läks esimesel Eestis peetud rahvusvahelisel SiS IRONMAN 70.3 Otepää presented by Ferroline Group triatlonil rajale 456 sportlast ja 66 meeskonda Eestist ja 24 välisriigist. Kiireim naine Verena Walter Saksamaalt lõpetas võistluse ajaga 4 tundi ja 36 minutit ning kiireim mees Viktor Zyemtsev Ukrainast 4 tunni ja 3 minutiga. Eesti meestest finišeeris esimesena Ivo Suur (4 tundi ja 12 minutit) ning naistest Alma Sarapuu (4 tundi ja 51 minutit). Selgusid ka Eesti meistrid poolpikas triatlonis.

Võistluste peakorraldaja Ain-Alar Juhansoni sõnul tehti koos Eesti ja paljude teiste riikide triatlonisõpradega, sponsorite ja vabatahtlike ühistööna täna Otepääl ajalugu, sest esimene IRONMANi sarja triatlonivõistlus Eestis ja Baltimaades oli rahvarohke ning möödus edukalt. Poolpikk triatlon algas hommikul kl 10 Pühajärves ujumisega (1,9 km), sellele järgnenud 90 km rattarada tegi kaks ringi Pühajärve ja Kanepi vahel. Võistluse lõpetas 21,1 km jooks ümber Pühajärve. Kokku läbisid triatleedid 70,3 miili ehk pool täispika triatloni distantsist.

Naiste eliitvõistlejaid oli kaks, võitis Verena Walter Saksamaalt (4:36:02) ja talle järgnes Alma Sarapuu Eestist (4:51:54). Meeste kaheksa eliitvõistleja seast oli esimene Viktor Zyemtsev Ukrainast (4:03:12) ja teine Gudmund Snilstveit Norrast (4:03:46), ainus eestlane Harri Sokk sai neljanda koha ajaga 4:16:3.

Harrastajatest läks naiste esikoht Merja Kivirantale Soomest (4:58:37), kelle järel finišeeris Maria Jänese Eestist (05:07:37). Meeste esikoha pälvis Rinalds Sluckis Lätist (4:12:13) tihedas konkurentsis teise koha saanud Ivo Suure ees (4:12:35).

Kogu käesoleva aasta triatloni nimel tihedalt treeninud rokkmuusik Tanel Padar sai 449 mehe seas 267. koha. Lõpuaeg 5:46 vastab hästi tema treeneri ja võistluste korraldaja Ain-Alar Juhansoni hinnangule jaanuarist, et Padar suudab teha pooltriatloni läbi lühema ajaga kui 6 tundi. „Tanel on väga tublilt treeninud ja meie eesmärk on ilusti täidetud, sest ta on olnud suurepärane eeskuju. Ta on andnud ka märku, et plaanib triatlonitreeninguid jätkata,“ ütles Juhanson.

Triatlonifestivalil läks rajale ka 66 meeskonda ja kõik esikohad tulid Eestisse: naiskondadest võitis Lipikajee!, meeskondadest SiS IRONMAN Dream Team ja segameeskondadest Ferroline Group. Kõik võitjameeskonnad esindasid Eestit.

Ühtlasi selgusid Eesti meistrid poolpikas triatlonis. Eesti meistrivõistlused võitis põhiklassis naistest Maria Jänese, teise koha pälvis Iina Lumiaho ja kolmanda koha sai Anette Zukker. Meestest võitis põhiklassis meistritiitli Ivo Suur ja teisele kohale tuli Harri Sokk, kes edestas kolmandaks jäänud Priit Ailti. Naisveteranide 40 vanuseklassi parim oli Alma Sarapuu ja 50 vanuseklassi parim Marika Rohtla. Meesveteranidest võitis 40 vanuseklassis esikoha Rait Pallo, 50 vanuseklassis Jürgen Ligi ja 60 vanuseklassis Eugen Õis.

Järgmine triatlonifestival peetakse Otepääl augusti esimesel nädalavahetusel 2017 ja IRONMAN 70.3 Otepää triatloni start antakse 5. augustil 2017. Registreerimine sellele triatlonile avatakse esmaspäeval, 8. augustil.

SiS IRONMAN 70.3 Otepää presented by Ferroline Group triatloni korraldas MTÜ Sportlik Eesti, kellele on nädalavahetusel abis 450 vabatahtlikku.

ad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles