Eestlased näitasid Kiviõli MM- ja EM-etappide kvalifikatsioonides head kiirust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Saar
Kevin Saar Foto: Rauno Kais

Täna sõideti üheksandat aastat toimuva Kiviõli Motofestivali raames selle aasta külgvankrite MM- ja quadracerite EM-etappide kvalifikatsioonid, kus Eesti sõitjad tegid head tulemused mõlemas masinaklassis.

Külgvankritel tegid A grupi kvalifikatsioonis meie sõitjatest parima tulemuse Gert Gordejev – Keit Kivaste (WSP Zabel), kes lõpetasid sõidu 8. kohal. Lisaks nendele pääsesid 12 parema hulgas otse finaalidesse just sellel kohal lõpujoone ületanud Renee Reinu – Teet Eier (WSP Husqvarna). Sõidu esikolmiku moodustasid aga Vene – Läti tiim Igor Rodionov – Arturs Linters (WSP Zabel), hollandlased Etienne ja Robbie Bax (WSP Yamaha) ning inglased Brett Wilkinson – Daniel Chamberlain (WSP Zabel).

B grupis tegid väga hea sõidu Kert Varik – Maarek Miil (WSP KTM), kes lõpetasid sõidu 6. kohal. Mehed oleksid oma sõnul isegi parema tulemuse teinud, kuid nende tsiklil ilmnes käigukastiga probleem ja nad pidid sõidu lõpuosa ainult neljanda käiguga läbi ajama. Lisaks nendele mahtusid 12 parema hulka ka Raido Riim koos lätlase Ilvars Skultansiga (WSP Zabel) ja Tanel Reesna – Erkki Kõiv (WHT KMT), kes said kirja vastavalt 10. ja 11. koha. Võidukihutamise võitsid kindlalt belglane Jan Hendrickx ja hollandlane Ben Van Den Bogaart (WSP Husqvarna), kellele järgnes 10-kordne maailmameister hollandlane Daniel Willemsen, kellel vigastatud korvimehe Peter Beunki asemel korvis Varikuga eelmisel aastal võistelnud lätlane Haralds Kurpnieks (WSP Zabel). Kolmanda koha said hollandlased Koen Hermans – Kenny Van Gaalen (VMC Zabel).

Teistest Eesti meeskondadest pääsesid lohutussõidust homsetesse finaalidesse Markus Normak – Karl-Albert Kasesalu (WSP Zabel) ja Taavi Pungits – Lauri Küttis (AYR-KTM). Finaalide varusse jäid Argo Põldsaar – Ruslan Talf ning vennad Sverre ja Alar Lamp (mõlemad AYR-KTM), kes pääsevad finaalidesse sõitma, juhul, kui keegi 30st esimesest tiimist võistelda ei saa.

Quadidel on Kiviõli etapp Euroopa meistrivõistlustel viimaseks ja homme selgub ka selle aasta meister. Tänane kvalifikatsioon näitas, et meistritiitlile tuleb kõva lahing, sest esikoht vahetus kvalifikatsioonis mitu korda. Kiireima ringiaja sõitis lõpuks välja punktitabelis kolmandal kohal olev 2014 Euroopa meister hollandlane Mike Van Grinsven (WSP). Teise aja tegi Eesti tulevikulootus Kevin Saar (Honda), kes jäi hollandlase ajast 0,137 sekundit ning paremuselt kolmanda ringiaja sai kirja eelmise aasta meister ja tänavu teist kohta hoidev lätlane Edgars Mengelis (Yamaha), tema aeg oli Van Grinsveni omast pool sekundit aeglasem. Neljanda tulemuse kirja saanud meistrivõistluste liider prantslane Adrian Mangieu (Yamaha) kaotas Van Grinsvenile 1,29 sekundit, mis tähendab, et ka tema on homme kindel esikolmiku soosik ja omab häid võimalusi meistritiitel taskusse panna.

Ülejäänud eestlastest olid Martin Filatov (Honda) 7., Priit Järvloo (Kawasaki) 9., Kaspar Haiba 11. ja Argo Abel (mõlemad Yamaha) 22.

Homme sõidetakse Kiviõlis juba finaalsõidud ning esimene start antakse kell 12:15, kui rajale kihutavad quadid. Kohale tasub aga tulla juba tunduvalt varem, sest kell 11:00 toimub staaride autogrammisessioon ja võistluste pidulik avamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles