Korvpallikoondis tegi töö ära, aga suurem katsumus on ees

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman (vasakul) Eesti koondise särgis.
Rain Veideman (vasakul) Eesti koondise särgis. Foto: Sander Ilvest

KORVPALL. Eesti koondise esimesed kontrollmängud Kosovoga suuri üllatusi ei pakkunud. Teada oli, et kahe kolmandiku põhitegijate eemale jäädes pole mõtet ootusi kõrgele seada, aga alles esimesi rahvusvahelisi mänge pidanud Kosovo üle saadi kohustuslikud võidud. Kui reedel oldi suletud uste taga paremad 76:67, siis laupäeval olid eestlaste võidupunktid Saku suurhalli umbes tuhandepealise publiku ees 74:64.

Esmalt positiivsest. Eeldatavad liidrid Rain Veideman, Sten Sokk ja Tanel Kurbas olid laupäeval oodatud tasemel ja vedasid Eesti teise poolaja alguses Kosovole järele. Eriti paistis silma Veideman, kes kogus 20 minutiga 17 punkti, seitse lauapalli ja kolm resultatiivset söötu.

«Mängisime kogu kohtumise täpselt samamoodi, lihtsalt esimesel poolajal viskasime mööda ja teisel sisse. Oleme lühike võistkond ja seega peame väga agressiivselt mängima. See õnnestus ja saime palju vaheltlõikeid,» ütles Veideman.

Laupäeval sobis platsile justkui valatult ka atleetlik tagamängija Martin Paasoja, kes võitles iga palli eest ja ärgitas energilise tegutsemisega ka võistkonnakaaslasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles