Saksamaa ajaleht viskas Venemaa tulemused olümpia medalitabelist välja (3)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Judoka Beslan Mudranov tõi Venemaale Rio olümpiamängude esimese kuldmedali.
Judoka Beslan Mudranov tõi Venemaale Rio olümpiamängude esimese kuldmedali. Foto: SCANPIX

Saksamaa ajaleht Bild astus terava sammu ja arvas Venemaa olümpiakoondise tulemused oma koduleheküljel avaldatavast medalitabelist välja.

Bildi sporditoimetuse juht Walter Straten teatas juba juunis, et tema väljaanne ei lisa Venemaa sportlaste tulemusi medalitabelisse, juhul kui venelastel lubatakse Rios võistelda. Pärast pikki arutelusid ja vaidlusi andis Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) siiski Venemaale loa olümpial kaasa lüüa ning nagu Bildi kodulehelt näha, jäid nad oma lubadusele kindlaks.

Strateni sõnul oli otsuse põhjuseks asjaolu, et Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri WADA avaldatud McLareni raportis nimetati Venemaal kasutusel olnud dopingusüsteemi ilma igasuguse kahtluseta riiklikult rahastatud programmiks. «Tegemist on niivõrd suure skandaaliga, et see nõuab kõige karmimat võimalikku karistust – täielikku diskvalifitseerimist,» teatas Straten juunis. Bild on Saksamaa suurim ajaleht, mille igapäevane tiraaž on kaks miljonit.

Rio mängude medalitabelis peaks Venemaa hetkeseisuga olema ühe kuld- ja ühe hõbemedaliga viiendal kohal. Bildis avaldatud tabelist neid aga ei leia.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles