Romanjuk sai rekordi kordamisest teada ajakirjanikelt

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Romanjuk OMil.
Maria Romanjuk OMil. Foto: Tairo Lutter

Rio olümpiamängudel oli täna ainsa Eesti sportlasena võistlustules ujuja Maria Romanjuk, kes sai kirja aja 1.09,49, mis andis enda eelujumises esimese koha, eestlanna lõplikuks kohaks jäi 30 ning edasipääsu see ei andnud.

Esialgseks ajaks sai Romanjuk aga kirja 1.10,10. Selle teadmisega tuli sportlane ka intervjuude tsooni ajakirjanike ette, kellelt sai teada, et aega parandati ning ta ujus täpselt oma senise rekordi aja ehk 1.09,49.

«Distantsi esimese osa ujusin väga kiiresti ja lõpus «surin» seetõttu. Oleks võinud sajandiku võrra kiiremini ujuda, siis oleks rekord olnud. Aga muidu jäin rahule,» kommenteeris ta oma esitust ning tunnistas, et olümpial võistlemine tekitas erilise emotsiooni. «Juba hommikust saadik olin närvis, aga negatiivselt see ei mõjutanud mu ujumist, pigem andis powerit juurdegi,» rääkis sportlane.

Romanjuki sõnul on tingimused Rios ideaalsed: «Olpümpial võistelda on äge! Ideaalne bassein ja selline suur tribüün. Tokyos loodan juba rohkematel distantsidel ujuda, sain tänasest võistlusest väga palju motivatsiooni juurde,» ütles ta.

Sel distantsil on üheks soosikuks leedulanna Ruta Meilutyte, kes tuli starti viiendas eelujumises ja sai oma ujumises teise koha ajaga 1.06,35 ja pääses edasi neljandana. Kiireima aja sai kirja ameeriklanna Lilly King. Ala maailmarekord 1.04,35 kuulub samuti Meilutyte nimele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles