Petitsiooniga nõutakse, et naiskorvpallurid saaksid kanda hijab'i

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naissportlane kandmas jihabi
Naissportlane kandmas jihabi Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Korvpalliföderatsioon (FIBA) langetab sel kuul otsuse, kas naiskorvpallurid tohivad mängimise ajal kanda peas hijab'i.

Petitsioon, millega nõutakse moslemitest naiskorvpalluritele õigust kanda mängu ajal rätikut, on saanud juba ligi 90 000 allkirja, edastab The Independent.

Petitsiooni käivitas leheküljel change.org Sudaani korvpallur ja treener  Asma Elbadawi, kes praegu elab Ühendkuningriigis West Yorkshire´is.

Elbadawi arvates peaks FIBA järgima Rahvusvahelise Jalgpalliföderatsiooni (FIFA) eeskuju ja tühistama reeglid, mis keelavad mängijatel hijab'i, turbani ja teiste religioossete peakatete kandmise. Korvpalluri sõnul ei takista peakatted mängimist ega sea mängijate turvalisust ohtu.

FIBA teatel langetatakse lähiajal otsus, kas lubada mängijatel religiooniga seotud peakatteid kanda.

Bosnia päritolu ameeriklannast korvpallur Indira Kaljo teatas Youtube´i videos, et talle on tehtud hijab'i kandmise pärast mängimistakistusi ja ta ei saa mängida rahvusvahelisel tasemel.

USAs tohivad naiskorvpallurid, kes mängivad ülikoolide tasmel, kanda matšidel hijab'i.

Kui FIBA langetab hijab'i kandmise suhtes positiivse otsuse, siis tulevikus saavad naiskorvpallurid kanda seda peakatet kõikidel võistlustel, kaasa arvatud olümpiamängudel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles