Eesti neljapaadi finaal ei pruugi homme toimuda (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaat Rios võistlushoos.
Eesti neljapaat Rios võistlushoos. Foto: Tairo Lutter

Rio olümpiamängudel on tugevad tuuleolud avaldanud oma mõju juba sõudeprogrammile ja sama võib juhtuda ka homme, kui kavas on paarisaeruliste neljapaatide finaal.

Homseks on ennustuste kohaselt tulemas tuuline ilm ning nii tugevat tuult ei olevatki seni olümpiamängude ajal veel olnud.

«Lubatakse vastutuult. Tugevat vastutuult,» sõnas Eesti koondise juhendaja Matti Killing, kuid tõdes, et mõni ilmateade on olnud ka veidike leebem. Seega on õhus ka võimalus, et finaal lükatakse üldse päeva võrra edasi. «Kui kell 9 on tuult 12 m/s, siis võidakse võistlus edasi lükata. Nii tugevat tuult pole siin veel olnud. Samas on tegemist välispordialaga ja tuleb olla valmis kõigeks.»

Tänane programm viidi sõudmises läbi täies mahus. Pärast võistlusprogrammi lõppu läksid ka eestlased olümpiaveele harjutama. Treening viidi läbi ka eile, kuid pühapäeval veele ei saadud, kuna tugeva tuule tõttu tühistati ka võistlused.

Lisaks eestlastele on paarisaeruliste neljapaatide konkurentsis finaali jõudnud Austraalia, Saksamaa, Poola, Ukraina ja Suurbritannia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles