Novosjolovil jäi lapsepõlveunistus täitmata, uut võimalust ei pruugi tulla

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Tairo Lutter

VEHKLEMINE. Rio olümpia vehklemisturniiril kaheksa parema hulka jõudnud, ent seal ülikogenud ungarlasele Geza Imrele kaotanud Nikolai Novosjolov tunnistas, et lapsepõlveunistust ei suutnud ta täita. Nelja aasta pärast avaneva järgmise võimaluse poole ei soovinud ta aga vaadata. 

«Olümpiakülas elab 10 000 sportlast, neist enamiku unistused jäävad täitumata ning sellega tuleb leppida,» sõnas karjääri jooksul kaks korda maailmameistriks kroonitud, ent olümpial kahel parimal võistlusel veerandfinaaliga piirdunud Novosjolov. «Viimased kaks hooaega on möödunud väga piinarikkalt, mitte miski ei tulnud välja. Kui aga vehelda ei suuda, oleks õigem lõpetada.»

Rio olümpiavõistlus näitas aga, et 36-aastasel mehel oleks tekkinud justkui uus hingamine. See väljendus juba võistluse eel tavapärasest pingevabamas olekus ning sai kinnitust vehklemissaalis. Kohta olümpiamängude esikaheksas pole põhjust häbeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles