Olümpiablogi: Elu favela’s: Postimehe fotograafi kiired jalad päästsid keretäiest

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pingil olevatest meestest tagumine ähvardas Postimehe fotograafi.
Pingil olevatest meestest tagumine ähvardas Postimehe fotograafi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

KOLMAPÄEV, 10 . AUGUST

Elu favelas: Postimehe fotograafi kiired jalad päästsid keretäiest

Et olümpia toimumispaigas Rio de Janeiros kohtuvad valusalt rikkus ja vaesus, on ka lehelugejad ilmselt korduvalt tähele pannud sõna favela ehk geto. Ülisuure kuritegevusega favela’d on osa Rio identiteedist, neid kujutati isegi olümpia avatseremoonial.

Turistidel ei soovitata sinna uudistama minna. Veel vähem soovitatakse seda teha üksinda ja veel vähem kalli fototehnikaga. Postimehe tiimi fotograaf  Tairo Lutter soostus kolleegide keelitamise peale siiski fotojahile minema ja käis enne vibulaskur Laura Nurmsalu etteastet sealsamas asuvat kahtlast rajooni uudistamas.

Vaevalt sai ta kõrvaltänavasse keerata ja fotoaparaadi päästikule vajutada, kui seljataga kõlas ähvardav hääl ning selle omanik hakkas kurjakuulutava ilmega sajatuste saatel tema poole liikuma. Põhjuseks võib olla see, et Rio narkojõukude liikmed kardavad fotole jäädvustatud saada ning seeläbi politsei kätte sattuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles