Intriigidest pungil vehklemise valus päev

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Kirpu, Julia Beljajeva ja Kristina Kuuse näoilmed ütlevad kõik.
Erika Kirpu, Julia Beljajeva ja Kristina Kuuse näoilmed ütlevad kõik. Foto: Tairo Lutter

Olümpiamängude neljas koht on iseenesest hea, kuid… kindlasti polnud see tulemus, mille järele Eesti naisvehklejad Riosse tulid. Paraku pidid nad jagama oma peatreenerile Kaido Kaabermale 24 aastat tagasi Barcelonas osaks saanud saatust. Eesti naiste saldoks jäi üle noatera saadud lisaaja võit Lõuna-Korea üle ning kaotused Hiinale ja Venemaale. 

Eesti naiskond jagunes Rios selgelt kaheks. Ühel pool suurepäraselt vehelnud naiskonna liider Irina Embrich, teisel pool aga ülejäänud kolmik: Julija Beljajeva, Erika Kirpu ja viimases matšis vahetusest sekkunud Kristina Kuusk. Kõik nad jäid selgelt miinusesse. Kirpu ja Beljajeva kohta võib neile liiga tegemata ütelda, et nad kõrbesid. Embrich ei jaksanud aga üksinda kogu naiskonda vedada.

«Üksi pole võimalik võita. Embrich üksi vehkles, teised olid kehvad ega toetanud teda,» leidis peatreener Kaaberma. «Need olid kogu nelikule esimesed olümpiamängud, ilmselt jäi asi vaimu taha. Füüsiliselt olid kõik võistluseks valmis.» Embrich lisas: «Kahjuks ei suutnud naiskonna ülejäänud liikmed endast maksimumi anda. Sellest on kahju, sest tegelikult vehklevad nad ju väga hästi. Võistkonnavõistluses võidab ja kaotab ikkagi võistkond.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles