Kanteri treener: viies koht on isegi parem, kui neljas

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tustit
Indrek Tustit Foto: Tairo Lutter / Postimees

Gerd Kanteri treener Indrek Tustit leidis pärast meeste kettaheite finaali, et Kanter täna oma maksimumi ei heitnud. Kanter sai avavoorus heidetud 65.10ga viienda koha.

«Jäi veel varu sisse, lagi oleks olnud kuskile 67 meetri alla heita. olm medalimeest olid täna ikka teistest üle. Viies koht on isegi parem kui neljas, vähem valus,» rääkis Tustit. «Tehnika täna ideaalne ei olnud.»

Enne Kanteri viimast katset tekkis heiteringi pääsemisel viivitus ja ta pidi mitu minutit jalalt jalale tammudes ootama. «Ei tea, millest see viivitus oli, aga eks need rütmi võivad segamini ajada. Samas sel ajal on mehed juba väga keskendunud ja usun, et täna see Gerdi tulemust ei mõjutanud,» leidis juhendaja.

Treener lisas, et elas kaasa ka Martin Kupperile, kes oli kolm katset teisel kohal, ent jäi lõpuks neljandaks. «Võeti käest ära see medal. Seda ei oleks uskunud, et viimases voorus kaks meest niimoodi mööda lähevad.»

Rääkides enda ja Kanteri koostööst, tunnistas Tustit, et tulevikuplaane pole arutatud. Järgmisele olümpiale tema aga enam minna ei taha. «Kui Gerd peaks tahtma, siis läheb ilma minuta, mina enam ei taha! Kui telekast näitab, siis vaatan teda sealt,» ütles ta naerdes.

«Usun, et elus on muud ka teha, kui 41-aastaselt (nii vana oleks Kanter Tokyo mängudel) ketast heita. «See tehnika hoidmine ja tippvormi saamine läheb iga aastaga raskemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles