Venemaa spordiminister peab spordikohtu otsust objektiivseks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darja Klišina
Darja Klišina Foto: PHIL NOBLE/REUTERS

Täna Rahvusvalises Spordiarbitraažis võidu saanud Venemaa kaugushüppaja Darja Klišina võib Rio olümpiamängudel võistelda. Venemaa spordiministri Vitali Mutko hinnangul oli tegu objektiivse otsusega.

«Tuleb avaldada rahulolu selle otsuse suhtes. Nüüd on vaja maha rahuneda ning võistluseks valmistuda. See saab Klišinale raske olema, sest tema ettevalmistust segati,» kommenteeris Mutko otsust Tassile.

«Otsus oli objektiivne, sest inimest, kes pole midagi teinud, ei saa karistada,» sõnas spordiminister. Kaugushüppevõistluse kvalifikatsioon peetakse Rios Eesti aja järgi kolmapäeval 3 öösel.

Laupäeval määras Rahvusvaheline Kergejõustikuliit Rios võislemiseks eriloa saanud Klišinale võistluskeelu, kuna päevavalgele tulid väidetavalt uued tõendid, mis kinnitavad kaugushüppaja seost Venemaa riikliku dopinguprogrammiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles