Maicel Uibo: olen elu vormis, aeg teha tulemus (4)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo.
Maicel Uibo. Foto: Liis Treimann

KÜMNEVÕISTLUS. Eesti mitmevõistluse fännidel – teadupärast on neid palju – tasub kolmapäeva pärastlõunast hakata tähelepanelikult jälgima Rio olümpia kümnevõistluse kulgu. Vähemalt võistluse eel püsib lootus, et Erki Nool saab endale lõpuks ometi tõelise mantlipärija. «Ma olen elu vormis,» teatas aastaid USAs õppinud ja harjutanud Maicel Uibo Rio olümpia sportlaskülas ajakirjanikega vesteldes. «Korraliku tulemuse tegemiseks oleks juba aeg. Neli aastat olen ma selleks võistluseks valmistunud ning see on mul juba kolmas tiitlivõistlus.»

Uibo on tänavu läbinud kaks kümnevõistlust. Mais kogus ta Tuscaloosas 8315, juunis Eugene’is 8294 punkti. Tema isiklik rekord pärineb möödunud aastast ja see on 8356 silma. Kui 23-aastane kümnevõistleja räägib aga elu vormist ja võimalikust kõrgest kohast olümpial, peaks jutt olema vähemalt 8500 punktist.

«Ma ei näe, miks ma ei võiks seda koguda. Isiklike rekordite summa on 8700 punkti, seega tuleb võistlus lihtsalt korralikult kokku panna,» arutles ta. «Olümpial on koht muidugi tähtsam kui punktisumma, ent korraliku summata head kohta ei saa.»

Uibo treeningukaaslane Karl Robert Saluri peab kamraadi koguni nii kõvaks, et usub tema võimalusse kuuluda pronksmedalile pretendeerijate hulka. Kaks meest olevat aga selgelt teistest üle. Need on ameeriklane Ashton Eaton ja kanadalane Damian Warner.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles