Charlotte Dujardin ja Valegro võitsid kulla uue vabakava olümparekordiga

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolisõidu individuaalsed medalivõitjad: Isabell Werth (hõbe), Charlotte Dujardin (kuld)ja Kristina Bröring-Sprehe (pronks).
Koolisõidu individuaalsed medalivõitjad: Isabell Werth (hõbe), Charlotte Dujardin (kuld)ja Kristina Bröring-Sprehe (pronks). Foto: Ekraanitõmmis

Eile jagati välja koolisõidu individuaalsed olümpiamedalid. Ülipõnevas võistluses kordas oma olümpiavõitu maailma tuntuim koolisõidu paar Dujardin – Valegro Suurbritanniast.

Charlotte Dujardin ja Valegro on koos sellel alal võitnud kõik mis võita annab, püstitanud maailmarekordeid ja muutnud oma harmooniliste esitustega koolisõitu terves maailmas. Ka eile jäid nad võitmatuks. Vabakava lõppedes oli Charlotte pisarais ega suutnud end valitseda ka autasustamisel.

30-kraadises kuumuses suutsid nad 14-aastase Valegroga vabakavas veatult välja sõita 93.857%, mis on uus vabakava olümpiarekord. Nende harmooniline koostöö ja veatu kava liigutas kõiki. Sakslanna Isabell Werth hobusel Weihegold OLD ei suutnud neid ohustada ja nende hõbemedali vääriliseks tulemuseks jäi 89.071%. Ka kolmas koht läks Saksamaale, kui Kristina Bröring-Sprehe ja Desperados FRH  tegid soorituse, mis sai kohtunikelt tulemuseks 87.147%.

Dujardin oli peale võitu üliemotsionaalne. “Ma tean, et rohkemat ei oleks ta suutnud. Ma tunnen, et ta andis oma parima. Ta tõesti aitas mind täna väga,“ ütles võitja. „Ta on lihtsalt mu parim sõber, hobune, kes annab mulle iga kord oma südame ja hinge ning liigutab mind pisarateni. Ta tundub alati teadvat, mida ma mõtleb ja pingutab alati kõvasti, et anda endast parim!“

Isabell Werth on legendaarne Saksamaa koolisõitja, kelle jõudmine Riosse möödus üle kivide ja kändude. Weihegold on tema varuhobune, sest Bella Rose oli vigastuse tõttu rivist väljas. Werthi võib nüüd  nimetada maailma edukaimaks ratsutajaks üldse, sest alates 1992. aastast on sakslanna saanud olümpiamängudelt kokku kuus kulda ja neli hõbedat. „Olen üliõnnelik, see oli optimaalne, mida täna suutsime teha. Paar-kolm asja, mis oleks võinud paremini õnnestuda. Sellist protsenti ei ole me veel koos saavutanud!“ lausus Werth.

Ka Bröring-Sprehe oli üliõnnelik. „Ma olen tulemusega rahul ja Desperadose üle uhke. Meil tuli hästi välja, kuid lõpus oli tal toss lihtsalt väljas. Pidin tulemuse saavutamiseks rohkem vaeva nägema, aga Desperados vedas mind välja. Kuum ilm võttis ta ikka väga läbi. Kui me koju jõuame, siis ta saab paar kuud lihtsalt puhata,“ ütles sportlane.

Sakslannadel on põhjust rõõmustada, sest lisaks individuaalsetele medalitele, on neil taskus ka Rio mängude koolisõidu võistkondlik kuld. Võistkondliku teise kohaga lõpetas Suurbritannia, kes ei suutnud kaitsta oma Londonis võidetud kulda. Kolmandana lõpetas Ühendriikide koondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles