Brasiilia teivashüppeime taga on Bubka ja Isinbajeva treener

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thiago da Silva.
Thiago da Silva. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Rio de Janeiro olümpiamängudel sündis tõeline üllatustulemus, kui meeste teivashüppes tuli olümpiavõitjaks kõigest 22-aastane brasiillane Thiago Braz da Silva, kes alistas finaalheitluses Londoni olümpiavõitja ning maailmarekordiomaniku Renaud Lavillenie.

Uue olümpiarekordi 6.03 püstitanud da Silva treener on ei keegi muu kui ukrainlane Vitali Petrov. Sama mees on juhendanud nii Sergei Bubkat, Jelena Isinbajevat kui Brasiilia naisteivashüppajat Fabiana Murerit. Viimane on Rios samuti üks medalikandidaate.

«Ma ei oleks ilma Petrovita suutnud olümpiavõitjaks tulla. Omal ajal Itaaliasse treenima minek oli minu jaoks keeruline, aga nüüd tundub see õige otsusena,» rääkis da Silva peale võistlust. Petrov on juba mõnda aega resideerunud Itaalias ja 2000. aastate alguses aitas ta maailma tippu sealse ühe parema kergejõustiklase Giuseppe Gibilisco.

78-aastane Petrov on näpunäiteid jaganud ka Eesti parimale naisteivashüppajale Reena Kollile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles