Juba kolm päeva vaikust – TV3 väldib vastamist (1)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Leito.
Priit Leito. Foto: Mihkel Maripuu

Olümpiamängude kettaheite finaali telekajastuse pärast kriitika alla sattunud telekanal TV3 pole viimased kolm päeva vaevunud selgitama, miks lisapilt kergejõustikust, mida veel eelmisel sügisel lubati, tellimata jäi.

Küsimus on endiselt õhus – miks lisapilt Rio kettafinaalist Eestisse ostmata jäi. Laupäevast alates pole neid selgitusi andnud ükski kanaliga seotud inimene. Esmalt küsis Postimehe spordiosakond laupäeval ülekande kohta kommentaare Viasat Sport Balticu sisujuhilt Kalev Kruusilt, kes teatas, et kommentaare jagab TV3 juht Priit Leito.

Viimane pole aga praeguseni kättesaadav. Varem meediaga vabalt suhelnud Leito ei vasta oma telefonile juba mitmendat päeva. Selgituse saamiseks saatis Postimees esmaspäeva lõunal kirjalikud küsimused ka TV3 kommunikatsioonijuhile Kertu Jukkumile, kes lubas asjaga õhtul tegeleda.

Vastust Postimees aga ei saanud. Nüüdseks on Jukkumgi justkui maa alla kadunud – ei vasta ka tema telefonikõnedele nagu ülemuski. Telekanali puhul, kes muidu avalikkusega meeleldi suhtleb, on see erakordselt kummastav käitumine.

Just seetõttu ongi avalikkuses jäänud siiani domineerima arvamus, et kettaheite finaalist lisapildi tellimine läinuks erakanalile maksma kuni 3000 eurot. Postimehele teadaolevalt see tegelikult siiski nii ei ole.

Lisapildi tellimine kergejõustikust Rios takerdus hoopis tehnilise võimekuse taha. Väidetavalt maksaks niisugune investeering erakanalile kuni 80 000 eurot ja seda võimekust pole TV3 endale tekitanud. Rahvusringhäälingul on see raha tänu maksumaksjatele olemas.

Lisaks pole Rio kergejõustikuülekannete õiguste saamine konkursil kuidagi seotud TV3 Eesti juhtkonnaga. Tegemist on Rootsi päritolu emafirma otsusega, mida allettevõte Eestis lihtsalt täitma peab. Ning seda tehaksegi, kuid avalikkusega suhtlemist välditakse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles