Viimasel hetkel olümpiale saanud venelased eestlaste teel ees, hoiatusi ka ei anta

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Arusaar (paremal) jäi Rios alla Venemaa maadlejale Islam Magomedovile.
Ardo Arusaar (paremal) jäi Rios alla Venemaa maadlejale Islam Magomedovile. Foto: Tairo Lutter

Rio olümpiamängude eel oli kõige põletavam küsimus Venemaa koondise saatus. Lõpuks jäeti dopinguprobleemide tõttu olümpialt kõrvale näiteks venelastest kergejõustiklased ja tõstjad. Harvendusi tehti ka teistel aladel, kuid mitmel alal lubati venelased siiski starti. Kreeka-Rooma maadluses olid lõpuks just Venemaa sportlased need, kes eestlaste teekonna lõpetasid.

Meeste raskekaalus kaotas Heiki Nabi pronksimatšis venelasele Sergei Semjonovile. Eile kuni 98 kg kaaluvate meeste seas matile tulnud Ardo Arusaare teekonna lõpetas kaheksandikfinaalis Venemaa maadleja Islam Magomedov. Arusaar kaotas idanaabrile 0:6 ja kuna Magomedov jäi veerandfinaalis alla türklasele Cenk Ildemile, siis lõppeski eestlase olümpiaturniir taas Venemaa matimehe käe läbi.

Juba Nabi pronksimatši järel tehti vihjeid, et võrdsete heitluses on Venemaa maadlejatele keeruline vastu saada, kuna neile lihtsalt ei anta naljalt hoiatusi. Sama pidi eile tõdema ka Arusaar. Nabi jäi venelaste võimaliku soosimise suhtes napisõnalisemaks ning tunnistas, et pronksimatšis kasutas vastane enda võimaluse ära, kuid temal jäi see lihtsalt tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles