Margus Hundi meelisala teeb Eestis edusamme

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Titaanide meeskond.
Tartu Titaanide meeskond. Foto: Facebook

Eesti ainus välisliigas palliv Ameerika jalgpalliklubi Tartu Titaanid lõpetas oma esimese välisliigahooaja Soomes. Laupäeval toimunud veerandfinaalis kaotasid põhihooaja kuuenda kohaga lõpetanud Tartu Titaanid kolmanda asetusega Helsinki Wolverinesi võistkonnale 14:32 ja seega on nende hooaeg läbi, teatab Tartu Titaanid oma Facebooki vahendusel.

Helsingis toimunud mängu alguses suutsid võõrustajad juba esimestel minutitel 8:0 ette minna, teise veerandi alguses kasvas Wolverinesi edu 14:0 peale. Poolajapaus saabus oodatust varem, kuna soomlaste running back murdis rangluu ja vajas kiirabi tähelepanu.

Teise poolaja alguses suutis Titansi kaitsetiim vastased nende väljakupoolel peatada ning mõni hetk hiljem püüdis Ingemar Küüneri pika söödu kinni Ott Sellis ja teenis Titansile esimesed 6 punkti. Liinimees Kaido Kuusiku jooksust teeniti kaks lisapunkti ja vahe vähenes 14:8 peale. Lähemale Titans enam ei jõudnud. Soomlased suutsid veel kaks korda skoorida ja tartlased läksid üle kolme püüdjaga rivistusele, et kiiresti vahet vähendada proovida. Taktika paistis töötavat, kuna Titaanid jõudsidki veel korra touchdownini, kui Küüneri söödu püüdis Ralf Tambets. Kahjuks suutsid soomlased veelkord punkte võtta ja Titansi lootused edasipääsuks kustutada.

Üldiselt suutsid tartlased kaitses soomlaste jooksumängu ohjes hoida, kuid söötude takistamisega oldi suurtes raskustes. Parimateks kaitsemängijateks olid treeneri hinnangul linebackerid Mait Kool ja Ülar Tiitma. Tartlastest ainsana jõudis vaheltlõikeni Orm-Gregori Joost.

Vastaste kandev jõud ja tartlaste hinnangul mängu väärtuslikuim mängija oli Helsinki Wolverinesi organisatsiooni peatreener Robert Johnson, kes tegutses laupäevases mängus quarterbackina. Lennuka karjääriga Johnson jõudis 2007. aastal NFLi drafti, kuid jäi valimata. Euroopasse õnne otsima sõitnud mängumees on viiekordne Soome kõrgliiga meister ja kahekordne liiga MVP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles