Meeleheitlik viskumine ihaldatud kulla järele (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shaunae Milleri võiduviskumine.
Shaunae Milleri võiduviskumine. Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS

Bahama jooksja Shaunae Milleri olümpiavõit läheb eestlastele korda mitmel põhjusel. Esmalt muidugi seetõttu, et 400 m jooksus võidutsenud 22-aastane piiga on Eesti kümnevõistluse esinumbri Maicel Uibo kihlatu ja nii võib mõnigi Eesti spordisõber tunda, et sellest kullast on pisitilluke killuke ka nii-öelda meie oma. Teisalt aga ka seetõttu, kuidas Miller selle kulla võitis. Tema meeleheitlik finišijoonele viskumine kuulub vaieldamatult Rio olümpia seni eredamate võiduhetkede hulka. 

400 m jooksu finaali lõpusirgele tulles oli Miller selgelt teistest ees, kuid ameeriklanna Allyson Felix hakkas hirmuäratava kiirusega lähenema, kümmekond meetrit enne finišit kerkis ta juba Milleri kõrvale ning just siis, kui jooneni jäi veel mõni samm, viskus Bahama neiu justkui ujula stardipukilt vette sukeldudes üle finišijoone. Ning… edestas Felixit seitsme sajandikuga. Miller on olümpiavõitja, selle distantsi valitseva maailmameistri osaks jäi hõbe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles