Video: U16 korvpallinoored said Leedult sugeda

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U16 koondise üks liider Mikk Jurkatamm (paremal) kohtumises Leeduga.
U16 koondise üks liider Mikk Jurkatamm (paremal) kohtumises Leeduga. Foto: FIBA.com

Eesti U16 noormeeste koondis võitles Poolas Radomis peetaval A-divisjoni EMil täna kõvasti Leeduga, kuid tunnistas lõpuks Leedu paremust 74:94. Veel kolmanda veerandi keskel oli mäng ühe-kahe viske kaugusel. 

Esimesel veerandil mängis Eesti hästi. Pidasime kaitses vastu ning mängisime ründes leidlikult. Avaveerandi lõpus pani Henri Drell kolmese ning seega juhtisime esimese kümne minuti järel 21:18. Teisel veerandil pani Leedu kõvasti juurde ning meie väsimusest tekkisid eksimused, kuid lootusetult eest ära minna leedukad ei suutnud. Poolaeg 41:34 Leedule.

Kolmandal veerandajal mängiti ikka lahtist korvpalli. Mingil hetkel läksid vastased maa-ala kaitsele, kuid Kerr Kriisa tabatud kolmepunktivise tõi eestlasi lähemale 47:53. Murrang toimus seisul 54:65, kui leidsime end järsku kaotusseiust 61:83. Eesti suutis teisel poolajal mängida enam-vähem oma mängu, kuid kaitses jäime oluliselt kehvemaks.

Leedu koondise peatreener Gediminas Petrauskas lausus Basketile: «Põnev mäng. Minu närvid olid pingul kuni 35. minutini. Meil ei ole Eestiga kerge olnud juba kolm aastat mängida. Ei mingit allahindlust. Tulime täie rauaga peale. Näiteks kuidas me ründelaua kaotasime, seda on mul raske mõista, aga olgu. Võit on võit. Meie distsipliin kaitses oli lõpuks see, mis võidu tõi, ma arvan.»

Henri Drell, koondise resultatiivseim 20 punkiga, ütles mängujärgselt: «Olime tublid. Üldiselt mänguga väga rahul - me mängime siin ikkagi riikide vastu, kellega on väga raske võitu loota... Olime täna paremad kui eelmistes mängudes ja ma olen tõesti uhke oma meeskonnakaaslaste üle, mis siis, et lõpuks kaotasime.» Ta lisas: «Me kõik teame, et  siin on veel pool teed ees. Meeskonna meeleolu on hea. Ei ole need kaotused meid ses mõttes «söönud». Küll me hakkama saame, ma loodan.»

Koondise peatreener Indrek Reinbok võttis mängu kokku: «Kvaliteedilt tegime täna Leeduga oma parima mängu. Kuskilmaal näitasime kõvasti hambaid, samas jäime lõppkokkuvõttes alla. Tugevam võitis. Leedu oli lõpuks igas elemendis parem. Meil oli ses mängus häid kohti ja ilmselt ka murdepunkte, kuid Leedu ei lasknud meid «meepoti" ligi». Rünnak oli meil teisel poolajal okei, kuid kaitses ei saanud me enam hakkama. Eriti üks-üks olukordades.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles