Iirimaa poksija on kindel, et olümpiaturniiri kohtunikud on ära ostetud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Conlan ja Vladimir Nikitin
Michael Conlan ja Vladimir Nikitin Foto: Peter Cziborra/REUTERS

Iirimaa kukk-kaalu poksija Michael Conlan sai olümpiaturniiri veerandfinaalis vastuolulise kaotuse venelaselt Vladimir Nikitinilt. Iirlane ise on kindel, et on kokkuleppematši ohver.

Londoni mängudel pronksmedali võitnud 24-aastane Conlan alustab nüüd profikarjääri, kuid viimasest amatöörmatšist jääb talle suhu mõru maik. «Minu unistus purustati. Tulin siia kuldmedalit võitma, kuid mind lihtsalt rööviti. Ma ei osale enam olümpial ning ma ei soovita ka kellelgi teisel AIBA (Rahvusvaheline amatöörpoksi assotsiatsioon) võistlustel osaleda,» rääkis ilmselgelt pettunud iirlane.

Conlan kaotas venelasele kohtunike ühehäälse otsusega. «Esimese raundi keskel tundsin end väga mugavalt. Ma isegi ei hingeldanud, see oli niivõrd kerge. Ütlesin, et võidan selle matši kindlalt, kuid siis mulle öeldi, et olen maas. Pidin minema sõtta,» kirjeldas Conlan.

«Tegin teises raundis vahe tasa ning alistasin ta kindlalt kolmandas raundis,» oli iirlane kindel oma võidus. Kohtunikud hindasidki esimese raundi 10:9 venelasele ning teise 10:9 iirlasele. BBC hinnangul oli iirlane matšis parem, kuid matši võit kuulus siiski 2013. aasta maailmameistrivõistluste hõbedale Nikitinile.

Enne Rio olümpiamänge avaldasid mitmed AIBAle lähedal seisvad isikud kahtlust olümpiaturniiri aususes. 

Venelane Vladimir Nikitin on pärast kohtunike otsust silmnähtavalt rõõmus. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Venelane Vladimir Nikitin on pärast kohtunike otsust silmnähtavalt rõõmus. Foto: TT NYHETSBYRÅN Foto: Jae C. Hong/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles