ERR selgitab: miks otsustati pühapäeva õhtul just golfi näidata?

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soojendus enne naiste golfi Rio olümpiamängudel.
Soojendus enne naiste golfi Rio olümpiamängudel. Foto: AP / Scanpix

ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna selgitas üksipulgi lahti, miks kandis rahvusringhääling möödunud pühapäeval vaadatavaimal eetriajal Rio olümpiamängudelt üle just meeste golfi.

Sarnaselt jalgpallile ei ole olümpia golfi jaoks suursündmus. Golfi mängiti olümpiamängudel viimati 1904. aastal USAs Saint Louises. ETV näitas pühapäeva õhtul nn primetime’il ehk vaadatavaimal eetriajal kell 16.20–20.10 meeste golfi.

ERRi sporditoimetuse juht Rivo Saarna rõhutas, et Rio suveolümpia võistlusprogrammis on üle saja aasta tagasi golf ja rägbi. «Pidasime oluliseks võimalusel nende alade finaale vaatajatele vahendada,» ütles Saarna.

Rägbi finaal oli eetris 11. augustil ning meeste golfi finaalpäevast oli otseülekanne planeeritud pühapäeval vahemikus 16.20–18.30 ETVs. «Võistlus ise kestis mõistagi kauem ning otsustavad hetked ja võitja selgumise olime planeerinud tuua vaatajateni üle video pärast meeste tennisefinaali lõppu ETV2s,» selgitas Saarna.

Pühapäeval kell 19.00–21.00 oli planeeritud purjelaua RS:X meeste ja naiste finaalsõidud.

«Meie purjelaudur Ingrid Puusta jäi esimesena finaalsõidust välja ja oli kokkuvõttes 11. kohal. Tuuleolude tõttu võistluste algus lükkus, mistõttu jätkasime golfi finaali näitamist kuni purjelauavõistluse alguseni. Meeste RS:X finaalsõidu otseülekandega saime alustada kell 20.10,» selgitas Saarna.

Alternatiivid aladest, mida ERR oleks saanud 14. augustil golfi asemel vahemikus kell 18.45–20.10 näidata:

  • meeskondliku epeevõistluse veerandfinaalid
  • ratsutamise takistussõit
  • tennise segapaarismängude pronksmedalimatš (meeste finaal oli eetris ETV2-s)
  • 50 m laskmise finaal
  • hoki veerandfinaal Belgia-Indoneesia
  • naiste võrkpalli alagrupimäng Korea-Kamerun
  • veepall alagrupimäng Montenegro-Hispaania

«Loogiline valik oli jätkata golfi otseülekannet kuni purjetamise alguseni. Mõne uue alaga ülalnimetatutest jätkata poole võistluse pealt ja teadmata pikkusega ajaks poleks olnud mõistlik valik ei ERRi sporditoimetuse ega televaataja jaoks,» selgitas Saarna.

Saarna tänas golfiülekande kommentaatoreid Kristo Tohvrit ja Martin Järvet asjatundliku ja sisuka kommentaari eest. «Usutavasti aitas see paljude televaatajate jaoks kaasa golfist arusaamisele,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles