Leedu koondise lagunemine sai jätku, austraallased ihkavad esimest medalit

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paulius Jankunase olek reedab kogu Leedu meeskonna hetkeseisu.
Paulius Jankunase olek reedab kogu Leedu meeskonna hetkeseisu. Foto: SCANPIX

RIO OLÜMPIA. Leedu korvpallikoondise teekond olümpiamängudel lõppes veerandfinaalis, kui saadi 64:90 kaotus Austraalialt. Leedu turniiri kulg ei lubanud kuidagi eeldada, et nad võiksid seekord medalimängu sekkuda, kuigi said alagrupis alustuseks kolm võitu (Brasiilia, Nigeeria ja Argentina üle). Sellele järgnes ülisuur (50-puktiline) kaotus Hispaanialt ja rohkem ei saadudki võidusoonele tagasi.

Pärast veerandfinaalis langemist tunnistas Leedu mängujuht Mantas Kalnietis, et viimastes kohtumistes kadus keskendumine. «Me ei olnud enam piisavalt agressiivsed. Kaotus on kurb, sest kogu riik ootas meilt medalit. Kaotus veerandfinaalis pole see, mille järele me siia tulime,» sõnas Kalnietis. «Teadsime, et läheme mängima meeskonna vastu, kelle tagamehed suudavad terve mängu meid surve all hoida, kuid me polnud selleks vaimselt valmis,» lisas ta.

Nii Kalnietis kui ka peatreener Jonas Kazlauskas eitasid kuuldusi, nagu oleks Leedu alagrupiturniiri lõpus vastast valinud ja meelega kaotanud. «Me ei teeks seda kunagi. Suured kaotused mõjusid laastavalt, eriti mäng Hispaaniaga. Pärast seda kohtumist polnud me enam see meeskond, kes olime enne,» sõnas Kazlauskas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles