Õnnelik Balta – terve ja maailma hüppajate eliidis (2)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta kaugushüppe lõppvõistlusel
Ksenija Balta kaugushüppe lõppvõistlusel Foto: Tairo Lutter

Ksenija Balta sai tänavuse kergejõustikuhooajaga kätte esimese palga – ei, ta ei võitnud säravaid medaleid, kuid mõnes mõttes oli olulisemgi see, et pärast vigastustest tingitud pikki kannatuseaastaid sai ta lõpuks terve hooaja korralikult võistelda. Rio olümpiamängude kaugushüppevõistluse 6. koht on aga viimane kinnitus, et Balta on võtnud kindlalt koha maailma kaugushüppe eliidis. 

«Kõige õnnelikum olengi ma selle üle, et osalesin tänavu kõigil kolmel tiitlivõistlusel ja kõigil pääsesin ka lõppvõistlusele. Seepärast võib kindlasti ütelda, et olen maailma tipus,» rääkis Balta pärast olümpiavõistluse lõppu. Õnnetunnet tekitavaid detaile leidis ta sellest hooajast veel: «Tervis on vastu pidanud ja kõik plaanitu sai teoks. Tähtis on ka see, et tänu olümpiamängude 6. kohale pääsesin kaheks aastaks EOK palgale.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles