U16 koondis kaotas napilt esimese kohamängu Saksamaale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Drell rünnakul.
Henri Drell rünnakul. Foto: basket.ee

Eile õhtul mängis Eesti U16 korvpallikoondis Poolas oma esimese kohamängu tugeva Saksa koondise vastu. Mäng kulges tasavägiselt, kuid sakslaste lõpus saavutatud edu tõi neile turniiritabelisse 66:59 võidu ning kindlustas jätkamise A-divisjonis.

Kogu mängu jooksul oli Eesti võit õhus. Mängupilt oli võrreldes eelmiste mängudega üldjoontes sama ja selget liidrit esile meil ei kerkinudki – kui Saksamaa vahel ka veidi suurema vahe ette sai, tulime meie kiirelt järgi, sama ka vastupidi. Esimese veerandi võitsid sakslased 16:15, poolaja aga meie 29:27. Ka kolmas veerand kulges sarnaselt, ehkki jäi silma, et peale poolaega hakkasid punktivahed siiski veidi suuremaks venima, olgugi et vaid mõneks hetkeks, kuni need taas tagasi mängiti.

Viimasel neljandikul toimus mängus pööre. Vaid neljapunktilise eduga alustanud Saksamaa oli domineerivam pool ning sai veidi enne veerandi keskpaika edu ka 11 punktini viidud, kuid Eesti poisid tõestasid taas oma võitlustahet ning tulid taas järele. Kui mängida jäi 2.19, oli seis peale Henri Drelli vabaviskeid viigis – 55:55. Järgmisel rünnakul aga õnnestus vastastel tabada kolmene ning mäng murdus. Vastased tabasid rohkem ja paremini ning hoolimata viimastest pingutustest tuli tõdeda Saksamaa seitsmepunktilist 66:59 paremust.

Statistikast tasub esile tuua kaks näitajat – Saksamaa võitis ülekaalukalt lauapallide arvestuses (44-36) ja viskas märkimisväärselt täpsemalt kolmepunktiviskeid (31,6 protsenti meie 11,1 protsendi vastu). Üldise viskeprotsendi päästis aga õnneks meie täpsem käsi kaheste osas, selle saime napilt endale, 68,8 protsenti vs 66.7 protsenti.

Nüüd jääb meie A-divisjonis püsimine sõltuma tänasest kohtumisest Kreeka vastu. Mäng algab kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles