Purjelaua slaalomi Eesti MV liidrid on John Kaju ja Brigita Viilop

, Eesti Jahtklubide Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brigita Viilop
Brigita Viilop Foto: Raul Harro

Purjelaua slaalomi Eesti meistrivõistluste sarja II etapp peeti nädala keskel Pirital. Tiitlivõistluse arvestuses osales 20 võistlejat ja harrastajate Fun slaalomis 13 surfarit.

Teisipäevane esimene võistluspäev ei olnud kerge. Sadas vihma ja puhus tugev põhjatuul. Tallinna lahel möllasid korralikud lained. Rasketes tingimustes sai peetud kvalifikatsiooniring ning 4 võistlussõitu. Kolmapäeval olid tingimused oluliselt paremad. Puhus tugev maatuul kirdest, lainet polnud ning kohati paistis pilvede vahelt ka päike. Peeti veel seitse sõitu, seega kokku 11 võistlussõitu.

Pea puhta seeriaga võttis ülekaalukalt slaalomi Eesti MV etapivõidu John Kaju (Saaremaa Surfiklubi). Võidu võtmeks olid talvel Tenerife treeninglaagris omandatud oskused. Puhaste ja kiirete halssidega saavutas teise koha Roland Mik (Surfhouse). Kolmanda koha saavutas mitmekordne Eesti meister Erno Kaasik (Team Extreme).

Naiste tiitlivõistluse arvestuses võttis etapivõidu Tallinna Purjelauakooli noor Brigita Viilop. Teiseks ja kolmandaks tulid Eru Surf Team esindajad Triin Toming ja Õnnela Urb.

Master vanusearvestuse võitis Erno Kaasik. Järgnesid Timo Runge (Team Mahe) ja Toomas Kasenurm (Pärnu Surfiklubi). Kasenurm oli ühtlasi parim ka Grand Master vanusearvestuses, kus teiseks tuli Andres Valkna (Team Jahe) ja kolmandaks Helle Väin (Chica).

Noorte (U20) seas võttis etapivõidu valitsev Formula klassi noorte maailmameister Tristen Erik Kivi.

Eesti MV II etapi tulemused

Kahe etapi kokkuvõttes jätkavad Eesti MV sarja liidritena üldarvestuses John Kaju ja naiste arvestuses Brigita Viilop. Noortest hoiab liidripositsiooni Tristen Erik Kivi.

Eesti MV sarja koondtulemused (2 etappi)

Paraleelselt Eesti MV sarjaga peetaks ka harrastajate Fun slaalomi võistlust. Fun slaalomi II etapi üllatusvõidu võttis Brigita Viilop, kes oli ühtlasi parim ka naiste ja noorte arvestuses. Fun üldarvestuse teise koha saavutas Meelis Uustalu (Gun Sails Team) ja kolmas oli Valde Viiding (Hang Loose). Master vanusearvestuses võitis Meelis Uustalu Valde Viidingu ja Tõnis Salongi ees. Grand master parim oli Andres Valkna, teine Koit Teder ja kolmas Helle Väin.

Fun slaalom II etapi tulemused

Sarja kokkuvõttes hoiavad kahe etapi järel Fun slaalomis liidripositsioone Meelis Uustalu, Brigita Viilop ja Andres Valkna.

Fun Slaalom sarja koondtulemused (2 etappi)

Pildid – autor Raul Harro

Purjelaua slaalomi sarja eestvedaja on Eesti Purjelaualiit. Toetajad Eesti Jahtklubide Liit, Tallinna vabatahtlik merepääste ja Pirita Surfiklubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles