Triatleet Kaidi Kivioja olümpiadebüüdist: andsin kõik, mis anda oli

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja OMil
Kaidi Kivioja OMil Foto: Tairo Lutter

Rio olümpial naiste triatlonis 44. koha saanud Kaidi Kivioja jättis kõik, mis tal anda oli, rajale ja jäi olümpiadebüüdiga rahule. 23-aastane sportlane sai olümpialt palju innustust ning tahab läbi teha veel mitu olümpiatsüklit.

«Ergutamine raja ääres oli nii võimas, eriti kui hüütakse eesti keeles «läheb,läheb»,» tänas Kivioja intervjuutsooni tulles esimese asjana teda võistluse ajal ergutanud Eesti ajakirjanikke ja teisi kaasaelajaid.

Kuigi ujumine on Kivioja jaoks raskeim ala, siis täna sujus Copacabana rannas peetud võistlus kergemalt kui ta kartis. «Ujumisega jäin rahule. Kui veest välja tulin, siis oli liidergrupp nägemiskauguses. Aga suur grupp liigub ikka palju kiiremini, seal on rohkem neid, kes tööd teevad. Mul võttis täna paar ringi aega, et rattas ennast käima saada. Annab tunda, et mul jääb veel vastupidavuse baasi puudu,» tunnistas 23-aastane triatleet, kes lõpetas ujumisdistantsi 47. kohal (+1.07). Kõige raskem hetk oligi eestlanna jaoks rattadistantsi algus. Jooksurajale minnes kaotas eestlanna liidrile 5.34.

«Lõpus läks hispaanlanna minust jooksurajal mööda, aga ma ei olnud enam suuteline midagi tegema, andsin endast kõik ja usun, et häbisse ei jäänud. Kui keegi kaks aastat tagasi oleks öelnud, et ma võistlen olümpial, siis pooled oleksid ütleja välja naernud,» ütles Kivioja.

«Emotsioonid olümpialt on vägevad ja tahan kaks-kolm olümpiatsüklit kaasa teha, olen 23, tipud on kõik 30 kandis. Nüüd alles hakkab kohale jõudma, et see ongi olümpia. See on ikka hoopis teistsugune ja erilisem tunne, kui saad aru, et oled nüüd olümpiasportlane,» lisas ta.

Edasi tahab Kivioja treeningutel rohkem tähelepanu ujumisele pöörata. «Istun kõigepealt treeneriga maha ja pean plaani. Aga ujumises tuleb mingi uus tase saavutada, selle võtan eesmärgiks,» kinnitas Kivioja.

Võidu võttis ameeriklanna Gwen Jorgensen, hõbeda sai šveitslanna Nicola Spirig Hug ja pronksi võttis britt Vicky Holland. Kivioja kaotas võitjale 9.26.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles