Brasiillased ajaloolise kullani tüürinud Neymar loobus kaptenipaelast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Neymar täitis olümpiafinaalis kogu Brasiilia lootused.
Kapten Neymar täitis olümpiafinaalis kogu Brasiilia lootused. Foto: SCANPIX

Brasiilia jalgpallikoondise Rio olümpiamängudel ajaloolise kuldmedalini tüürinud Neymar teatas pärast kohtumist, et loobub koondise kaptenipaelast.

24-aastane supertäht, kelle otsustav 11 meetri karistuslöök tõi Brasiiliale penaltiseerias võidu Saksamaa üle, lõi ka finaali avavärava, keerutades väravasse karistuslöögi. Nii jõudis Brasiilia kuldmedalini, mis on neile meeste olümpiaturniirilt läbi aegade esimene. Võidupidustuste järel lausus Neymar, et uue kapteni võib nüüd valida koondise peatreener Tite.

«Minu jaoks ei ole kaptenipael koormaks – seda räägite vaid teie,» lausus Neymar kanali TV Globo vahendusele ajakirjanikele. «Kuid täna, meistriks tulnuna, loobun ma sellest. Mul oli hea meel, kui see mulle usaldati, ja ma olen seda auga kandnud, kuid nüüd annan selle edasi. Tite võib valida uue kapteni.»

Neymar sai Brasiilia koondise kaptenipaela 2014. aastal toonaselt peatreenerilt Dungalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles