Norra suusakuningas Sundby vaidlustas saadud dopingukaristuse (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby tähistamas järjekordset võitu.
Martin Johnsrud Sundby tähistamas järjekordset võitu. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Spordiarbitraažikohus (CAS) otsustas juulis, et Norra murdmaasuusataja Martin Johnsrud Sundby rikkus hooajal 2014/2015 antidopingureegleid ja jääb ilma nii 2015. aasta MK-sarja üldvõidust kui ka 2015. aasta Tour de Ski esikohast. Nüüd teatab Norra telekanal TV2, et Sundby pöördus antud otsuse valguses Šveitsi ülemkohtusse.

Kaebuse koostas väidetavalt Šveitsi advokaat. Sundby ise on hetkel koondisega kõrgmäestikulaagris, kust ta peaks naasma umbes nädala pärast.

Suusaässa dopinguproovist leiti 2014. aasta detsembris Davosis ja 2015. aasta jaanuaris Tour de Skil astmaravimit Ventolini, mis on muidu täiesti seaduslik, aga Sundby tarvitas seda lubatust kaks korda rohkem. Faktide avaldumisel poleks Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) Sundbyd sellises olukorras karistanud, kuid Maailma Antidopinguagentuur (WADA) kaebas asja CASi, pärast mida kehtestati sportlasele kahe kuu pikkune võistluskeeld.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles