Pohlak koondise koosseisust: Pehrssoni kontseptsioonis pole rolli, mida Ojamaa mängida tahab

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Peeter Langovits

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak rääkis Soccernet.ee-le antud suures intervjuus, miks ei kuulu koondisesse Henrik Ojamaa.

Soccerneti küsimus: Kolmapäeval selgus Eesti koondise koosseis maavõistluseks Maltaga ja esimeseks valikmänguks Bosnia ja Hertsegoviinaga, /.../ Fännid ei saa aru, miks ei ole koosseisus eelkõige Hollandi kõrgliigas kanda kinnitavat Henrik Ojamaad.

Pohlaku vastus: Mis puudutab Henrik Ojamaad, siis kõigepealt kinnitaksin, et Henriku ja Magnuse vahel ei ole personaalset probleemi ja tegemist on tavalise olukorraga, kus treener ei pea õigeks mängijat ühel või teisel põhjusel koondisesse kutsuda. Kusjuures põhjustest esimene on sportlik - Magnus Pehrssoni mängukontseptsioonis ei ole päriselt sellist rolli, mida Henrik mängida soovib ja mille kaudu ta enda läbilööki jalgpallurina üritab. Teine põhjus on meeskonnasisene keemia, Eesti koondisel, nagu igal teisel meeskonnal, on liiderpersoonidest lähtuv väljakujunenud sisemine õhustik, millesse peab iga mängija olema võimeline sulanduma ja sellega tuleb meeskonna komplekteerimisel arvestada, muidu asjad ei tööta.

Loe täispikka intervjuud Pohlakuga siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles