Ruilas selgusid esimesed kooli- ja takistussõidu tiitlivõitjad

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ruilas toimusid täna Eesti meistrivõistluste teised osavõistlused ja jagati välja medalikomplektid poniratsanike, laste ja juunioride vanuseklassides. Pühapäeval selguvad noorte, seenioride ja harrastajate tiitlivõitjad.

Pilvises varahommikus alustasid lapsed vabakava sooritusega. Kuna selles arvestuses pole tegemist vanuseklassi põhise tiitlivõistlusega, siis siin Eesti meistri tiitlit välja ei antud, küll aga jagati medaleid. Peale eilset skeemi olid vahed väga väikesed ja täna suutsid Helena Kaal ja Cassander (Viljandimaa RSK, treenerid Alla Gladõševa, Dina Ellermann) teha suurepärase sõidu, saades tulemuseks 71,125% ning võites sellega nii II osavõistluse kui ka kokkuvõttes kuldmedali (139,667). Hõbemedali sai kaela II osavõistluse kolmanda tulemuse teinud (69,708%) Carinee Ainola ponil Rant (Niitvälja RSK, treenerid Merle Männik, Alla Gladõševa, Dina Ellermann), kokku said nad tulemuseks 138,354 protsendipunkti. Pronksmedali võitis Rose Marie Skjoldby hobusel Rosinante (Viljandimaa RSK, treenerid Marika Vunder, Peter Nicolai Skjoldby), nemad sõitsid II osavõistluses välja 70,292% ja said kokkuvõttes tulemuseks 134,198 pp.

Helena Kaal ja Cassander
Helena Kaal ja Cassander Foto: Celin Lannusalu

Helena lausus võistluse järgselt, et I osavõistluses suutnud nad Cassanderiga oma parimat anda. „Eile ei olnud üldse meie päev, aga täna läks sõit hästi. Hooaeg hakkab lõppema ja hobuse väsimus annab tunda, kuid täna suutis Cassander end väga kenasti kokku võtta ja oli supertubli. Olen temaga väga rahul!“ ütles ta.

Poniratsanikke oli medaliheitluses kokku viis. II osavõistluse ja ühtlasi ka kuldmedali võitis mullune tiitlikaitsja Carinee Ainola, seekord tuli võit Herr Ilvesel. II OV tulemuseks saadi 69,292% mis koos I OV tulemusega andis kokku 137,0 pp. Hõbemedali võitis Elisabeth Atamanski ponil William tulemusega 129,500 pp (64,458 ja 65,042). Nemad treenivad Niitväljal Ellen Vatseli käe all. Pronksmedali sai kaela Kati Sõer (Nõo RK, treener Maris Kartau) ponil My Polo. Kokku said nad 127,125 pp (62,708 ja 64,417).

Carinee Ainola ja Herr Ilves.
Carinee Ainola ja Herr Ilves. Foto: Celin Lannusalu

„Ma olen ülirahul! Ilves oli super, ta on imeline ja parim esimene hobune, keda endale tahta!“ rõõmustas Carinee. Tema ja Herr Ilvese koostöö on olnud imetlusväärne, kuid ratsanik hakkab oma truust ratsust juba välja kasvama. „See võib jääda meie viimasteks meistrivõistlusteks koos,“ ütles sportlane.

Juunioride klassis suutsid Stella-Marii Tamme ja Calendula tiitlit kaitsta ja tulid arvestava edumaaga (II OV 68,583% ja kokkuvõttes 137,260 pp) Elisabeth Skjoldby ja Donna Del Lago ees kullale (67,375% ja kokku 135,022). Stella-Marii treenib Niitväljal Merle Männiku, Alla Gladõševa ja Dina Ellermanni käe all. Elisabeth on oma treeneriteks märkinud Marika Vunderi, Peter Nicolai Skjoldby ja Alla  Gladõševa. Pronksmedali saavutasid Helena Kaal ja Cassander, kes sõitsid II osavõistluses tulemuseks 67,583% ja said kokku 132,534 pp.

Stella-Marii Tamme ja Calendula.
Stella-Marii Tamme ja Calendula. Foto: Celin Lannusalu

Stella-Marii oli õnnelik, sest üks suur eesmärk sellel hooajal sai täidetud. „Väga rahule jäin ja hea sõit oli meil täna. Hooaeg hakkab lõppema ja väike väsimus annab tunda,  jäänud nüüd vaid üks oluline välisvõistlus ja siis puhkame,“ lausus värske meister

Takistussõidus jagus pinget lõpuni

Takistussõidus oli üllatavalt palju vigu, noorte sportlaste närvid olid pingul ja kippusid vead kergemini tulema.

Väikeste ponide arvestuses peeti maha  tõeline duell ja emotsionaalses võistluses saavutas lõpuks kulla Anett Pajur (Tondi RSK, treener Sirje Argus) ponil Macho. Eilsest esimesest osavõistlusest suutiski vaid 2 ratsanikku medaliarvestuses edasi võistlema pääseda ja nii sai täna hõbeda Ruila talli ratsanik Kippen Närep ponil Luka, kes treenib Jessica Raide käe all. Pronksmedal jäi välja andmata.

Anett Pajur ja Macho.
Anett Pajur ja Macho. Foto: Celin Lannusalu

Anetil oli oma emotsioone väga raske kirjeldada, võidurõõm oli ülisuur. „Ma oli nii närvis ja palvetasin palju, et meil õnnestuks võita. Kui meil eile üks latt maha tuli, siis olin väga õnnetu ja nutsin kodus terve õhtu. Täna närveerisin kohutavalt, sest teadsin, et Luka on nii tubli poni ja hüppab hästi. Kui neil latt kukkus, siis ma ei suutnud uskuda, et meil  võimalus on!" rääkis ratsanik õhinal. "Macho sai aru, et ma olen nii närvis ja toetas mind väga, ta on lihtsalt super! Olen üliõnnelik!“ rõõmutas Anett.

Anett sai eriti hea hoo sisse just tänavusel hooajal, milleks andis kindlasti tõuke ka aasta alguses ratsaliidu galal Rein Pilli ja Gunnar Klettenbergi maalitud taiese müügi tulust välja antud stipendium.

Suurtes ponides oli stardis 8 võistluspaari. Kaasakiskuvas võistluses saavutas kulla koduväljakul võistelnud Kristel Saul Mon Acol, kes treenib Tõnu Rähni käe all. Esimeses voorus sõitsid nad puhtalt ja kuigi teises voorus kogusid nad 8 kp, oli tiitel nende. Hõbedale tuli kokku 10 kp-ga Tondi klubi ratsanik Rebecca Blumfeldt ponil Wise Guy (treenerid Sirje Argus, Dina Ellermann). Teise vooru viimase lati kukkumisega kadus kahjuks nende lootus kullale. Pronksi saavutasid Merilin Luik ponil Balestra (Tartumaa RSK, treener Jaak Kalda). Ka neil kogunes kokku 10 kp.

Kristel Saul ja Mon Aco.
Kristel Saul ja Mon Aco. Foto: Celin Lannusalu

Võistlusest hingetu Kristel ei adunud veel ise ka õieti oma võitu. „Ma ise ka ei suuda uskuda praegu, et me võitsime! Mu poni on alles 5-aastane ja mul alles teine hooaeg niimoodi võistelda. Sel aastal on meil olnud mitmeid probleeme, aga me võitsime täna ja see tundub nii uskumatuna. Olen väga õnnelik!“

Eelviimane võistlusklass, mis peeti lastele, pakkus samuti palju põnevaid hetki. 110 cm kõrguses teises voorus oli puhtaid sooritusi vaid kaks. Kuldmedali teenis välja Elizabeth Põder hobusel Liberty D’Estella (SA Tallinna RK, treener Konstantin Prohhorov), teise koha sai Sandra Vatter (Läänemaa RSK,  Andres Udeküll) hobusel Little John. Pronksmedali võitis Elisabeth Palmissaar (Pärnumaa RSK)  hobusel Lotus Des Vernieres.

Elizabeth rääkis tagasihoidlikult, et on kuldmedali üle õnnelik. „Mu hobune oli täna kiirem kui tavaliselt. Läksin treeneri soovitusel teist vooru puhtalt sõitma ja see tuli meil välja. Olen väga rõõmus.“

Elizabeth Põder hobusel Liberty D’Estella.
Elizabeth Põder hobusel Liberty D’Estella. Foto: Celin Lannusalu

Juunioride klassis oli mitmeid tugevaid ja juba tiitleid kogunud sõitjaid, kuid väga mitmel neist teise vooru sõit ei õnnestunud. Kulla saavutas siin hoopis Tondi klubi noor ratsanik Kaia Loviisa Kink hobusel Adorable Chabalito, kes eile olid teisel positsioonil. Hõbemedali võitis Berit Lehtsaar (Viljandimaa RSK) hobusel Solei Solei ning pronksmedali sai kaela My Relander (RK Ruila Tall) hobusel Expert, kes treenib Riina Pilli käe all.

„Ma ei suuda siiani võitu uskuda. Üldse ei arvanud, et me võidame, sest meie koostöö Chabalitoga pole olnud väga pikk,“ sõnas Kaia. „Mu hobune on lihtsalt imeline, ta tahab anda endast kõik ja puhtalt hüpata. Olen väga rõõmus. Tulin meistrivõistlusele mõttega teha hea sooritus, aga tuli hoopis võit.“

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles