Halliku kümme kolmest, kuid vanad mured jäid

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinar Hallik sai eilses mängus tegutseda endale omaselt.
Reinar Hallik sai eilses mängus tegutseda endale omaselt. Foto: Mihkel Maripuu

Loomulikult on Reinar Halliku kümme tabavat kolmepunktiviset ühes mängus tähelepanuväärne sündmus. Mis sellest, et vastaseks oli olematu tasemega Albaania – prooviga kasvõi niisama, ilma vastase kaitsemänguta visata kolmese kaare tagant 13 üritusest sisse kümme. Aga Albaania pakkus vähemalt sümboolset kaitsemängu. 

«Kui Albaaniaga eelmine kord kohtusime, keeras vastaste tsenter mulle selja ja ütles, et see on servija. Toona viskasin mööda, täna sisse,» rääkis Hallik. «Tõsise vastase vastu nii vabalt viskele ei pääse.» Albaania kaitse töötas tõepoolest Halliku kasuks, lubades tal kolmese joone tagant rahulikult pommitada.  

Omaette küsimus on aga see, kas pärast koduse turniiri viimases mängus saadud 102:49 võitu peaks usukuma, et olemegi kõvad ja kolmapäeval algavaks EM-valikturniiriks valmis. Väga kerget tunnet see mäng igatahes hinge ei tekitanud ja kuigi selget pilti Eesti koondise mängu paranemisest ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles