Galerii ja video: Saksamaa saatis pisarais Schweinsteigeri teenitud puhkusele (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva hilisõhtul sai läbi üks ajastu Saksamaa jalgpallis. Sõprusmängus Soome vastu kandis viimast korda koondise särki 32-aastane Bastian Schweinsteiger. Legendi lahkumismäng lõppes Saksamaa 2:0 võiduga.

Mönchengladbachis toiminud mängu eel austati Schweinsteigerit koondises veedetud 12 aasta eest ning mees puhkes enne kõne pidamist nutma. «See, et te kõik täna siia olete tulnud, tähendab minu jaoks nii palju. Mul on olnud au teie jaoks jalgpalli mängida. Ilmselt nägite kõik, kuidas see õhtu mulle mõjus,» vihjas Schweinsteiger enda emotsioonidele, mida ta eile ei peitnud. «Tahtsin tänasest mängust nautida iga hetke, kuid ma poleks arvanud, et see nii imeline tuleb.»

Schweinstegier tegi oma viimases mängus kaas 68 minutit, kuid väravat ta kirja ei saanud. Saksamaa poolelt tegi korra skoori Max Meyer, ühe palli lõi soomlane Paulus Arajuuri oma väravasse.

Schweinsteigeri koondisekarjäär algas 2004. aastal ja kokku esindas ta Saksamaad 121 korda. Poolkaitsja lõi kodumaa eest ka 24 väravat. Tema koondisekarjääri tipphetkeks oli kindlasti 2014. aasta maailmameistritiitel.

Pärast mängu asendusid Bastian Schweinsteigeri pisarad laia naeratusega. Foto: Scanpix
Pärast mängu asendusid Bastian Schweinsteigeri pisarad laia naeratusega. Foto: Scanpix Foto: STRINGER/REUTERS
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles