Sulgpalliliidu presidendina jätkab Karol Kovanen, asepresidendiks valiti Ken-Marti Vaher

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Kovanen.
Karol Kovanen. Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeval valis Eesti Sulgpalliliit uueks algavaks olümpiatsükliks presidendi ja uue juhatuse. Sulgpalliliidu presidendina jätkab ka eelmisel neljal aastal sama ametit pidanud EuroParki tegevjuht ja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liige Karol Kovanen.

Kovaneni hinnangul on viimased aastad olnud sulgpallile kindlasti edukad: «Rio olümpiale jõudis kaks meie sportlast. Lisaks esmakordselt ajaloos tiitlivõistluste medalivõit – juunioride Euroopa meistrivõistlustelt. Tippspordi seisukohast õnnestusime maksimumilähedaselt. Väga hea vastuvõtu sai eelmisel aastal algatatud kooliprojekt «Sulgpall kõigile», millega sulgpall jõudis pea sajasse Eesti kooli. Võtsime julgelt ette ja rahaliselt ka riskisime, aga need riskid tasusid ennast ära. Sulgpall täna on Eestis kindlasti suurem ala kui mõned aastad tagasi,» rääkis ta.

Kovaneni otsus jätkamiseks ei tulnud kergelt: «Kindlasti võtab see ühiskondlik kohustus kõva tüki minu vabast ajast, aga näen et sulgpalli panustamisel on tugev positiivne mõte. Kuna klubid on ühtse tiimina valmis panustama, siis tuleb ka tulemus. Meie eesmärk on, et igas Eesti peres on sulgpallireketid ja igas hoovis sulgpallivõrk ning et meie tippmängijad on esindatud olümpiamängudel. Tegu on mitmekülgse alaga, mida saab harrastada oma lõbuks ja terviseks koduhoovis kuni väga nõudliku tippspordini olümpiaareenil. Mul on ka hea meel, et Sulgpalliliidu juhatus saab uut energiat mitmete uute liikmete näol.»

Sulgpalliliidu asepresidendiks valiti juunioride eas Eesti tippu kuulunud Riigikogu liige Ken-Marti Vaher. «Vana sulgpallurina tean, et sulgpall on väärt spordiala. Ühtlaselt tõhus koormus kogu lihaskonnale, suur mõju vastupidavusele ja väike arv vigastusi peaks paeluma paljude lapsevanemate tähelepanu. Seetõttu aitan hea meelega kaasa sellele, et üha enam lapsevanemaid ja lapsi avastaksid selle dünaamilise spordiala võlusid. Olen hoidnud silma peal sulgpalli arengul Eestis ja rõõmustan paljude edusammude üle, eriti viimase viie aasta jooksul. Siit on hea minna edasi ja suurendada sulgpalli kandepinda Eestis veelgi,» kirjeldas Vaher põhjuseid, mis teda taas sulgpallini tõid.

Eesti suurima sulgpalliklubi Triiton juhi ja olümpiasportlase Raul Musta treeneri Mart Siliksaare sõnul on uue juhatuse ametisse asumine väga tervitatav: «Viimaste aastate sulgpalli jõudne areng annab uuele juhatusele kindlasti hea stardiplatvormi. Väga hea oleks, kui klubide ja juhatuse koostöös järgmise nelja aasta jooksul muutuks sulgpalli kandepind regionaalselt veel laiemaks, nii et sulgpalli mängitakse aktiivselt igas maakonnas. Sulgpalliga tegelemiseks võiksid olla võimalused senisest palju enamates Eesti paikades. Tippspordis on meile oluline tihe otsesuhtlus meie tippsportlastega ja tähelepanu koduste võistlussarjade arengule.»

Sulgpalliliidu juhatusse valiti veel järgmiseks neljaks aastaks Andres Aru, Maria Alajõe, Ando Mellikov, Kristel Tannik ja Artur Zaluzhnõi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles