Eesti võrkpallikoondis peab kontrollmängu Poola meistriliiga klubiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Eesti Võrkpalli Liit

Euroopa meistrivõistluste valikturniiriks valmistuv Eesti meeste võrkpallikoondis peab laupäeval järjekordse kontrollmängu. Seekord on vastaseks Poola PlusLiga klubi Szczecini Espadon. Mäng algab Poolas Lubinis Eesti aja järgi kell 19.15.

Eesti võrkpallikoondis peab kontrollmängu Poola meistriliiga klubiga

Szczecini meeskond on Poola võrkpalli kõrgema liiga uustulnuk. Viimastel hooaegadel 1. divisjonis häid tulemusi näidanud klubile anti hooajaks 2016-17 luba ühineda üheks Euroopa tugevaimaks võrkpalliliigaks peetava PlusLigaga. Klubi on seadnud eesmärgiks lõpetada esimene hooaeg kõrgemas seltskonnas tabeli esimeses pooles.

Ülesande täitmiseks on meeskond väga korralikult komplekteeritud. Klubi tuntumad mängijad on Poola koondises mänginud nurgaründajad Dawid Murek ja Michal Ruciak, Bulgaaria koondisest sidemängija Georgi Bratoev ja diagonaalründaja Danail Milušev. Lisaks kuulub meeskonda Ivan Borovnjak, keda meie rahvuskoondise peatreener Gheorghe Cretu ja statistik Alar Rikberg väga hästi tunnevad, sest serblasest nurgaründaja mängis hooajal 2014-2015 Lubini meeskonnas.

«Viimasel nädalal oleme lihvinud tehnilisi elemente ja siia nädalasse jäävad ka viimased raskemad jõutreeningud. Edaspidi keskendume nende detailide lihvimisele, mis Belgia vastu mängudes kõige paremini välja ei tulnud,» ütles Cretu Eesti koondise viimaste nädalate ettevalmistust kommenteerides. Konkreetsemalt laupäevase mängu kohta lisas Cretu: «Kuna seekord on meil ainult üks mäng, siis peamiseks eesmärgiks Szczecini vastu on anda kõigile mänguaega.»

EM-valikturniir algab 15. septembril Rumeenias. Eesti vastasteks F-alagrupis on Makedoonia, Tšehhi ja Rumeenia. Enne valikturniiri algust peab Eesti koondis lisaks laupäevasele mängule veel kolm kontrollmängu. Järgmisel nädalal on kahes kohtumises vastaseks Itaalia klubi Revivre Milano ja kolmandas Poola meistriliiga klubi Effector Kielce.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles