Kallaste: keskkaitses on mul raske oma tugevusi maksma panna

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Kallaste Eesti jalgpallikoondise treeningul.
Ken Kallaste Eesti jalgpallikoondise treeningul. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondisel seisab teisipäeval ees MM-valikmäng Bosnia ja Hertsegoviinaga, kuid tänase päevani pole päris selge, mil määral saab põlvevigastusest taastunud keskkaitsja Ragnar Klavan koondist aidata. Täna saabus Liverpoolist info, et Klavan saab koondisega liituda, kuid peatreener Magnus Pehrssoni sõnul selgub kapteni lõplik valmisolek siiski mängupäeval. Kolmapäevases mängus Malta vastu asendas Klavanit üldiselt äärepoolkaitsjana tegutsev Ken Kallaste.

Kallaste tunnistas, et ääremängijana on üsna keeruline väljaku keskel mängimisega harjuda. «Eks sellist tüüpi positsiooni vahetamine ole veidi raskem. Kõik kohavalikud ja muu selline on keskel hoopis teistmoodi. Mina olen ikkagi harjunud äärejoonele palju lähemal mängima. Mõned liikumised on niivõrd peas kinni, et ka Maltaga mängus leidsin end vahepeal liialt vasakult äärest, oleksin pidanud rohkem üle liikuma,» rääkis Kallaste tänasel pressikonverentsil. 

Ta tunnistas, et keskel mängimine ei too tema tugevaid külgi esile. «Üldjoontes ma kaitsefaasis Malta vastu midagi hullu ei teinud. Samas keskkaitsjal on mängu ülesehitaja roll ja see ei ole minu tugevus. Üldiselt ongi mul keskkaitses raske oma tugevusi maksma panna. Seal on minu jaoks palju raskem mängida kui äärekaitses või äärepoolkaitses.»

Mõnes mõttes peab Kallaste mänguks valmistudes topelttööd tegema: ta on valmis mängima nii vasakus poolkaitses kui keskkaitses. «Mina üle ei mõtle. Sellel pole lihtsalt mõtet. Eks lähiajal saab juba teada, milline seis Klavaniga täpselt on.» 

Koondisekaaslane Gert Kams arvas, et Kallaste oli enda vastu liiga kriitiline. «Ken tegi endale liiga. Tema puhul ei ole vahet, kus ta mängib. Ken saab igal pool hakkama,» tunnustas Kams kaasvõitlejat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles