Eesti meister ratsutamise juunioride kolmevõistluses on Katriin Sild

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 3. septembril, toimusid Niitväljal kolmevõistluse „Niitvälja Sügis 2016“ raames ka kolmevõistluse juunioride Eesti meistrivõistlused, kus võitis suure edumaaga kulla Katriin Sild (Pärna RSK) hobusel Cape Lily, kes sai ka ERL-i Kolmevõistluse Karikasarja üldvõidu noorhobuste arvestuses. Postimehe ülekanne võistluse ühest alast, krossist on järelvaadatav.

Niitväljal oli kavas võistluse ühepäevane formaat, kus hommikul sõideti koolisõitu ja takistussõitu ning õhtul krossi, peale mida selgusid ka lõplikud võitjad. Hea meel on tõdeda, et juunioride arvestuses suutsid tasemel CNC 100 lõpetada kõik osalenud 5 võistluspaari, kuigi ilm oli väga vihmane ja võistlustingimused keerulised. Kuldse esikoha saavutanud paari lõpptulemuseks jäi 49,9 miinuspunkti. Hõbeda võitis Kirkke Eliise Põldsalu (Tondi RSK) hobusel Cendoria S (60,8 mp) ja pronksi Andres Zirk (Nõo RK) hobusel Automatic Pilot (67,1 mp).

Juunioride medalikolmik: Kirkke Eliise Põldsalu(hõbe), Katriin Sild (kuld), Andres Zirk (pronks).
Juunioride medalikolmik: Kirkke Eliise Põldsalu(hõbe), Katriin Sild (kuld), Andres Zirk (pronks). Foto: Susanna Liis Ole

Võistluse raames toimus ka Noorhobuste Tšempionaat Kolmevõistluses. 4-aastaste hobuste arvestuses osales Al Pacino (omanik OÜ Rannaküla Tall), kelle ratsanikuks Andres Zirk. Nemad kahjuks lõpptulemust kirja ei saanud, kuna hobune otsustas koolisõidu platsilt lahkuda. Eks järgmisel aastal läheb neil kindlasti paremini.

5-aastaseid hobuseid oli stardis kokku 8 ja võisteldi tasemel CNC 80. Võitis Carita (omanik perek.Kanepi), kelle ratsanikuks oli Aldo Kanepi. Nende lõpptulemuseks 47,7 mp. Teise koha saavutas Otto S (omanikud Terje ja Urmas Saks), kellega ratsutas Sigrid Lain (65,7 mp) ja kolmas oli Pokardi (omanik Ivika Viljasaar),  kellega sõitis Dagmar Ainsoo (68,5 mp). Ka siin suutsid kõik osalenud hobused lõpptulemuse kirja saada.

Parim 5-aastane hobune Carita ja Aldo Kanepi.
Parim 5-aastane hobune Carita ja Aldo Kanepi. Foto: Susanna Liis Ole

6-aastaseid hobuseid oli CNC 100 tasemel stardis kaks, kellest võidu võttis Grand De Fa (omanik Koordi Tallid), kelle ratsanikuks Kerstin Valdsalu, lõpptulemusega 86,1 mp. Teise kohaga pidi leppima Feryment JJS, kelle omanik ja ratsanik on Gloria Vimberg, nemad kogusid 125,9 mp.

Parim 6-aastane hobune Grand De Fa ja Kerstin Valdsalu.
Parim 6-aastane hobune Grand De Fa ja Kerstin Valdsalu. Foto: Susanna Liis Ole

CNC 80 taseme avatud arvestuses saavutas esikoha Ülle Voolaine (Nõo RK) hobusel Hilton (39,8mp). CNC 100 taseme avatud klassis võitis esikoha Erkki Hõim (Märjamaa SK) hobusel Cadmium, nemad sai kirja 50,8 mp.

Kuna Niitväljal oli tegemist ERL-i Kolmevõistluse Karikasarja viimase etapiga, siis anti seal välja ka karikad. Karikasarjas peeti arvestus noorhobuste, poniratsanike, harrastajate, juunioride ja noorte ning avatud klassis. Kokku toimus sellel hooajal kuus etappi.

Juunioride ja noorte arvestuses said karikasarja koondarvestuses esikoha Andres Zirk ja Automatic Pilot, poniratsanike klassis olid esimesed Katariina Ann Stokes (RSK Simon) ja Gogo Demon. Avatud klassis sai kõige rohkem punkte Erkki Hõim Cadmiumil ja harrastajate seas Ülle Voolaine Hiltonil.

Võistluse tulemused Ratsanetis

Karikasarja tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles