Vaimu ja usuga toore talendi vastu

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaheksa aasta eest murdus Eesti koondis Zenicas täielikult. Täna loodame Ragnar Klavani (15) ja Konstantin Vassiljevi (14) toel vigade parandust
Kaheksa aasta eest murdus Eesti koondis Zenicas täielikult. Täna loodame Ragnar Klavani (15) ja Konstantin Vassiljevi (14) toel vigade parandust Foto: SCANPIX

Enne jalgpalli MM-valiksarja H-alagrupi avavooru mattub Zenica omamoodi kurjakuulutavalt udusse ja vihma. Bosnia ja Hertsegoviina suuruselt neljas linn on jalgpalli ootuses. See on mäng, mis siinsete keerulise ajalooga rahvaste jaoks tähendab väga palju. Oodatakse võitu, kuna kohalikud fännid teavad, et Eesti vastu ei tohiks neil erilisi probleeme tekkida: kodumeeskond on favoriit. Ka meie ei lepiks vähemaga, kui kohtuksime vastasega, keda viimati samas linnas 7:0 loputasime.

Kaheksa aastat tagasi Bilino Polje staadioni «saunas» osalenud Eesti koondislastest on täna valmis väljakule jooksma seitse meest: Ragnar Klavan, Ats Purje, Aleksandr Dmitrijev, Konstantin Vassiljev, Mihkel Aksalu, Dmitri Kruglov ja Sergei Zenjov.

«Ma ei usu, et meil seekord nii hästi läheb. See oli unikaalne ja ajalooline matš,» meenutas ründetäht Edin Džeko mängueelsel pressikonverentsil aastatetaguseid sündmusi. Nüüd juba 30-aastane vanameister lõi toona kaks väravat. Kui Džekol on matš hästi meeles, siis Klavanil enam mitte. «See oli nii suur trauma, et olen suutnud kõik ära blokeerida,» ütles eestlaste kapten.

Edin Džeko ja Mehmed Baždarevic mängueelsel pressikonverentsil
Edin Džeko ja Mehmed Baždarevic mängueelsel pressikonverentsil Foto: Kaarel Täll

Magnus Pehrssoni hoolealused on nädala jooksul teinud kõik, et midagi sellist enam ei korduks. Töö käis peamiselt meeskondliku kaitsemängu kallal. Ühiselt hingates ja ühiselt võideldes peaks jalgpallis vastu saama ükskõik kellele. Ka võõrsil Bosniale. Samal ajal püüdis Pehrsson lihvida kiireid vasturünnakuid. Nii rootslane kui ka Eesti fännid tahavad näha, et otsuseid tehtaks väledamalt ja osavamalt.

Võib üsna kindlalt väita, et palju võimalusi Eestil täna ei teki. «Peame aru saama, et meil on sellest mängust ainult võita. Kõige olulisem on mängijatest maksimaalne sooritus välja pigistada, kuid selleks peavad kõik selgelt ja lihtsalt oma ülesannetest aru saama. Meil ei tohi väljakul olla 11 erinevat indiviidi, vaid üks meeskond, kes töötab sama asja nimel. Sellisel juhul on Bosnial väga raske võita, oleme seda varemgi näidanud,» rääkis Pehrsson enne kohtumist.

Klavan kinnitas, et eestlased jääksid viigiga väga rahule. Võib eeldada, et võitmiseks liigseid riske ei võeta. «Bosnia on tugev meeskond, seega oleks viik kindlasti väga hea tulemus,» sõnas Klavan eile.

Eesti jalgpallikoondise viimane mängueelne treening
Eesti jalgpallikoondise viimane mängueelne treening Foto: Kaarel Täll
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles