Varjust välja hüpanud noortekoondise duo naudib palgapäeva

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondisesse tõusnud Rait-Riivo Laane ja Martin Paasoja ütlesid Lublini korvpallihallis justkui ühest suust, et tänavune suvi on olnud väga nauditav.
Eesti korvpallikoondisesse tõusnud Rait-Riivo Laane ja Martin Paasoja ütlesid Lublini korvpallihallis justkui ühest suust, et tänavune suvi on olnud väga nauditav. Foto: Ats Kuldkepp

Uuenenud Eesti korvpallikoondis on rambivalgusesse tõstnud ka need mängijad, kes seda ise poleks oodanud. Heaks näiteks on kunagised noortekoondise liidrid Martin Paasoja ja Rait-Riivo Laane. Tihedalt Eesti meistriliigat jälginud korvpallisõpradele on nad tuttavad, aga täiskasvanute koondise olulised kohtumised on midagi muud kui Rapla ja TTÜ vastasseisud.

«Sellepärast me korvpalli mängimegi, et kunagi koondisesse jõuda. Aga näiteks eelmisel aastal ma ei mõelnud, et peaksin sel suvel tegusid tegema. Seda ei osanud oodata ja pigem on see olnud hea üllatus,» ütles 23-aastane ja 191 cm pikkune Paasoja. Koos temaga pikalt Raplas mänginud, ent mullu TTÜ ridadesse siirdunud Laane lisas, et kuigi viisaastakuplaane pole mõtet teha, tahab igaüks tähtsates mängudes osaleda.

Heade kehaliste võimetega Paasoja annab pingilt tulles koondisele energiat juurde ja vahel paigutatakse ta isegi väikese ääremängija positsioonile. Tiit Soku hoolealuste varasemast kiirem mängustiil sobib Paasojale ja koos kaitsespetsialisti Martin Dorbekiga moodustavad nad Eesti mõistes ebatraditsioonilise, kuid seni efektiivse duo. Laane ülesanne on anda puhkust põhimängujuhile Sten Sokule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles