Rain Veideman: see kaotus meilt vunki maha ei võta

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise liider Rain Veideman pealt panemas.
Eesti koondise liider Rain Veideman pealt panemas. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti korvpallikoondise kapten Rain Veideman ütles pärast 64:78 kaotusmängu Poolale, et kuigi poolakatega on hirmus raske võidelda, siis kodus on meil võimalus olemas. Ent enne on vaja keskenduda mängule Valgevenega, mis peetakse samuti võõrsil. Eestil on 2017. aasta EMi valiksarjas nüüd kaks võitu ja üks kaotus.

«Kindlasti ei võtnud see kaotus meilt vunki maha. Nüüd on Valgevenes hästi tähtis mäng, mis tuleks meil juba võita. Aga Poola vastu tuli miinus 14 ja tegelt pole hullu, küll suudame pooleteise nädala pärast Tartus kõvema lahingu anda,» ütles Veideman pärast Lublinis peetud kohtumist.

Eesti koondise liidrit võeti kaitses äärmiselt tihedalt ja seega piirdus Veideman seekord 10 punktiga. «Tegelikult on huvitav, kui minu vastu niimoodi mängitakse. Samas tavaliselt jäetakse mulle veidigi ruumi, täna oli kohe eriti raske vabaks saada,» rääkis valikturniiri avamängus Valgevenet 32 silmaga kostitanud tagamees.

Mis Eestil puudu jäi, et lõpp tasavägisem ei tulnud? «Hävisime lauavõitluses ikka täiega. Maciej Lampe on korvi all ikka väga võimas. Minge temaga sinna korvi alla pusima, tema keha on nii võimas, et suurt midagi ei aita,» arvas Veideman. Numbriliselt kaotas Eesti laua 26:39, sealhulgas sai Poola ründelauast 14 palli Eesti 6 vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles